Larissa, GR
27°
Fair
0h1h2h3h4h
25°C
24°C
22°C
21°C
20°C
Search
Close this search box.

Άνοιξε τις πύλες της η 23η Έκθεση Βιβλίου Λάρισας

Άνοιξε σήμερα τις πύλες της η 23η Έκθεση Βιβλίου στην πλατεία Ταχυδρομείου, που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Λάρισας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων.

Εδώ και 23 χρόνια η έκθεση φέρνει το λαρισαϊκό κοινό πιο κοντά στο βιβλίο, στοχεύοντας κυρίως στην ανάπτυξη της αναγνωστικής κουλτούρας και στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Στα εγκαίνια της έκθεσης μίλησε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος ανέφερε ότι “παρά τις μεγάλες προκλήσεις το βιβλίο παραμένει ένας μοναδικός τρόπος να μαθαίνουμε, να προβληματιζόμαστε και να διευρύνουμε τους ορίζοντες των γνώσεών μας. Η έκθεση βιβλίου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης εδώ και 23 χρόνια. Το αναγνωστικό κοινό μπορεί στα περίπτερα της έκθεσης να διαλέξει ανάμεσα στην λογοτεχνία, την ιστορία, το παραμύθι. Ως Δήμος Λαρισαίων και ως Αντιδημαρχία Πολιτισμού στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτόν τον θεσμό ώστε να δυναμώσει ακόμα περισσότερο και να αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι στο πολιτιστικό μας ψηφιδωτό” κατέληξε.

Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Θωμάς Ρετσιάνης τόνισε ότι “η έκθεση βιβλίου αποτελεί πλέον έναν θεσμό στην πόλη μας. Το βιβλίο δεν είναι μόνο ένα καταναλωτικό αγαθό. η έκθεση αυτή δεν είναι μία εμπορική έκθεση αλλά θέλουμε το βιβλίο να αποτελέσει μία συντροφιά, ένα αντικείμενο που θα μας συνοδεύει στο σπίτι, στην βόλτα μας και στη ζωή μας ολόκληρη”.

Οι Λαρισαίοι θα έχουν την ευκαιρία από σήμερα έως και τις 15 Ιουνίου, να επισκεφθούν τα περίπτερα των βιβλιοπωλείων, να ενημερωθούν για τις νέες εκδόσεις, να ξεφυλλίσουν τα βιβλία και να διαλέξουν τίτλους για μικρούς και μεγάλους.

Στην 23η Έκθεση Βιβλίου εντάσσονται παράλληλες λογοτεχνικές δράσεις.

Στο πλαίσιο της έκθεσης βρέθηκε στη Λάρισα η συγγραφέας Ρένα Ρώσση Ζαΐρη και με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα “Δύο νύχτες έρωτα” σχολίασε ότι “το βιβλίο μου έχει θέμα τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας. Τις καθημερινές, τις πιο δύσκολες, ακόμη και τις προσωπικές επιλογές. Μιλάει για την ανδρική φιλία και πόσο δυνατή είναι. Ήρωές μου είναι οι άνδρες και οι γυναίκες της διπλανής πόρτας” συμπλήρωσε.

Ώρες λειτουργίας Έκθεσης: 10:00-14:00 και 18:00-23:00.

Δείτε περισσότερα στο larissapress.gr

Μοιράσου το άρθρο