“Αντιγόνη” και “Γουτού Γουπατού”: Δύο συμπεριληπτικές θεατρικές παραστάσεις στον 9ο Μύλο Παραστατικών Τεχνών

“Όταν η δράση και η αντίδραση υπακούουν στη μοναδικότητα του προσωπικού εγκλεισμού. Μία μήτρα που γεννά δύο σημεία που αλληλεπιδρούν σε μία πορεία της ίδιας ιστορικής συνθήκης, αλλά διαφορετικής βούλησης.” (Βασίλης Οικονόμου).

Πρόκειται για μία καθολικά προσβάσιμη παράσταση: – με ανοιχτή ακουστική περιγραφή για Τυφλά άτομα ή άτομα με μειωμένη όραση, με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) επί σκηνής και με υπέρτιτλους στην ελληνική γλώσσα για Κ(κ)ωφά ή βαρήκοα άτομα.

Η παράσταση έχει ελεύθερη είσοδο και παρουσιάζεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος, η πολυαγαπημένη στην πόλη της Λάρισας συμπεριληπτική ομάδα θεάτρου “Εν Δυνάμει”, παρουσιάζει τη νέα της παράσταση με τίτλο “Γουτού Γουπατού”.

Στην παράσταση, η ομάδα προτείνει μια θεατρική φόρμα στην οποία συνδυάζονται στοιχεία αφηγηματικότητας και μουσικής. Ο εξαμελής θίασος της ομάδας Εν ∆υνάμει, αποτελούμενος από 2 ηθοποιούς με αναπηρία και 4 ηθοποιούς χωρίς αναπηρία, αφηγείται σαν σύνολο το διήγημα του Παπαδιαμάντη διατηρώντας τη γλώσσα γραφής του.

Κάθε άνθρωπος κουβαλά πάνω του προκαταλήψεις, αρχέτυπα, παγιωμένες ιδέες και σκέψεις.

Πού μας οδηγούν αυτά; Πώς αυτά όρισαν και διαμόρφωσαν τον κόσμο που έπλασε ο Παπαδιαμάντης; Πώς αυτά μπορούν να οδηγήσουν στα άκρα και να φτιάξουν ξανά μία νέα αρχή; Γραμμένο πριν 100 χρόνια, οι άνθρωποι ακόμα κουβαλάμε στους ώμους μας προκαταλήψεις. Προσπαθούμε να τα αποποιηθούμε; Ή κλείνουμε τα μάτια με την ελπίδα πώς όλα είναι παρελθόν;

Τα εισιτήρια της παράστασης κοστίζουν 2 ευρώ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Connectiva, Βενιζέλου 133, καθημερινά 10:00-13:00 και στο ταμείο του θεάτρου από τις 20:15 την ημέρα της παράστασης.

Μοιράσου το άρθρο