Διοργάνωση Εικαστικής Έκθεσης στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας: “Συνομιλώντας με την Ελλάδα και τους ποιητές της”

Από την Κυριακή 15 Μαΐου, το φιλότεχνο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί τη νέα συλλογή εικαστικών έργων που θα φιλοξενηθεί στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Η συλλογή τιτλοφορείται «ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ» και επιχειρεί έναν εικαστικό διάλογο με Έλληνες ποιητές,οι οποίοι έχουν υμνήσει την Ελλάδα στο παρελθόν, ενώ οι τίτλοι των έργων σχετίζονται μεστίχους που αποτέλεσαν την έμπνευση για τη δημιουργία του καθενός από αυτά. Η Ελλάδα, μια χώρα με μεγάλη κληρονομιά ποιητικών θησαυρών, καθώς εδώ γεννήθηκαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ποίησης, το έργο των οποίων έχει αναγνωριστεί διεθνώς, έχει υμνηθεί στην ποίηση ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χώρα.Το γεγονός αυτό αποτέλεσε το ερέθισμα για τη δημιουργία μίας συλλογής εικαστικών έργων εστιασμένης στην Ελλάδα, στην ιστορικότητά της, στις ομορφιές της και στην πολιτισμική της αξία. Το ελληνικό στοιχείο, ως πηγή αστείρευτης έμπνευσης και αιτία βαθιάς αισθητικής συγκίνησης, προβάλλεται στη συλλογή.

Τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στην ομαδική έκθεση είναι κομμάτια της σύγχρονης τέχνης. Πρόκειται για εικαστικά έργα ζωγραφικής μικτών τεχνικών, τρισδιάστατων αντικειμένων,που συνιστούν ένα ετερόκλητο σύνολο υφών και εικόνων, με αναφορές και σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.


Συντονίστρια της έκθεσης, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, είναι η Μαριάννα Κοντοέ (PowertexAcademy), ενώ η ομάδα καλλιτεχνών συμπληρώνεται από τους: Πηνελόπη Καλογεροπούλου, Βασιλεία Κορομηλά, Έφη Κουντάκη, Καλλιόπη Κώνστα, Αικατερίνη Μανετάκη, MαριάνναΠαλάτζα, Δημήτρης Παρδάκης, Στέλλα Πιταροκήλη, Εύα Πόγκα, Έφη Ράπτη, Διονυσία Σωτηροπούλου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Μαΐου στις 19:30 και θα είναι επισκέψιμη έως την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022.

Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μοιράσου το άρθρο