Εορταστικές εκδηλώσεις στη Λάρισα για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, διοργανώνει ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θεσσαλίας (Apis Era) στις 19 και 20 Μαΐου. Η εκδηλώσεις έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σπουδαιότητα των μελισσών και τη συμβολή τους στο περιβάλλον και την ανθρώπινη διατροφή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες όπως παρουσιάσεις για παιδιά, εργαστήρια και πωλήσεις προϊόντων μελισσοκομίας και άλλων αγροτικών προϊόντων που η μέλισσα συνεισφέρει με την επικονίαση της. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα για τους επισκέπτες να παρακολουθήσουν τη διαδικασία επιθεώρησης σε κυψέλη παρατήρησης και να δοκιμάσουν ποικιλίες μελιού από την περιοχή μας.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο πάρκο Αλκαζάρ μέσα σε ένα φανταστικό περιβάλλον για τις μέλισσες, όπου θα γίνει και η απονομή των μεταλλίων για τον αγώνα δρόμου προς τιμήν της μέλισσας. Επίσης, θα στηθεί σκηνή για τη διεξαγωγή stand-up comedy με τους Ηλία Φουντούλη και Κωνσταντίνο Μπούρα Μπαιμάκο, ενώ θα ακολυθυήσει χορός στους ρυθμούς Banda Entopika.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Θεσσαλίας (Apis Era) στον ακόλουθο σύνδεσμο όπου υπάρχει και το αναλυτικό πρόγραμμα : https://www.facebook.com/events/404763439188394?locale=el_GR

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 19 και Δευτέρα 20 Μαΐου

BeeDay24 – Μία γιορτή για την ημέρα της Μέλισσας Έναντι του Κηποθεάτρου Αλκαζάρ, Λάρισα Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 19 Μαΐου

18:00 Αγώνες δρόμου

Παιδικός 1χλμ, έναρξη 18:00. Ενηλίκων 5χλμ, έναρξη 18:30. Αφετηρία έναντι κηποθεάτρου.

18:30 Δραστηριότητες

Ενημέρωση από τα μέλη της Apis Era. Παιδικές δραστηριότητες και παιχνίδια, σχετικές με τη μέλισσα, από το ΚΔΑΠ “Η Κιβωτός της Σοφίας”.

19:30 Comics

Παρουσίαση του Comic με τίτλο «Οι ιστορίες του Μελίανδρου και της Ντέμπι» που δημιουργήθηκε για την Ημέρα της Μέλισσας από τις Εκδόσεις του Κάμπου σε συνεργασία με την Apis Era.

20:00 Stand up comedy

Μια κωμική performance από τους Ηλία Φουντούλη και Κωνσταντίνο Μπούρα – Μπαϊμάκο.

21:00 Banda Entopica

Οι Banda Entopica κλείνουν την πρώτη ημέρα της γιορτής με ζωντανή μουσική σε ρυθμούς πανηγυριού.

Δευτέρα 20 Μαΐου

10:00 Ενημέρωση μαθητών Ενημέρωση των μαθητών του 1ου Δημοτικού σχολείου για τον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας και μοιρασιά του Comic «Οι ιστορίες του Μελίανδρου και της Ντέμπι». Η ενημέρωση θα γίνει έναντι του κηποθεάτρου.

Μοιράσου το άρθρο