“Η συνωμοσία του Καίρου” στο Χατζηγιάννειο

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, προβάλλουν το συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ “Η συνωμοσία του Καΐρου”, τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.

Ο Ταρίκ Σαλέχ αποτυπώνει στη μεγάλη οθόνη τους στενούς δεσμούς μεταξύ της αιγυπτιακής εκκλησίας και του κοσμικού κράτους, σε μια ταινία που αναβλύζει παράνοια, μυστήριο και συνωμοσίες.

Ο Άνταμ, γιος ενός ψαρά, έχει το μοναδικό προνόμιο να σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Al-Azhar University του Καΐρου, την κοιτίδα του σουνιτικού Ισλάμ. Λίγο μετά την άφιξή του στην πόλη, ο πιο υψηλόβαθμος θρησκευτικός ηγέτης του πανεπιστημίου – ο Μεγάλος Ιμάμης – πεθαίνει ξαφνικά. Έτσι, σύντομα ο Άνταμ θα γίνει ένα πιόνι στο αδίστακτο παιχνίδι εξουσίας που εκτυλίσσεται ανάμεσα στη θρησκευτική και την πολιτική ελίτ της Αιγύπτου.

Αντλώντας ανοιχτά τις αναφορές του από το μνημειώδες “Όνομα του ρόδου”του Ουμπέρτο Έκο, “Η συνωμοσία του Καΐρου” ξεδιπλώνει μια την αδίστακτη διαμάχη των θρησκευτικών και κρατικών ιδρυμάτων της Αιγύπτου.

Τολμηρά αντικληρικό σενάριο διαφθοράς και υποκρισίας που βραβεύτηκε στις Κάννες.

Δραματική/ Σουηδία, 2022 / Έγχρ./ Διάρκεια 126΄/ Σκηνοθεσία: Ταρίκ Σαλέχ , με τους: Φάρες Φάρες, Ταουφίκ Μπαρχόμ, Μεχντί Ντεμπί, Σεργουάν Χατζί

Γενική είσοδος 4 ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο