Με Τσαλιγοπούλου, Τριαντάφυλλο και Στικούδη η Γιορτή Φέτας Ελασσόνας

Μεγάλα ονόματα της μουσικής αναμένεται να εμφανιστούν στην σκηνή της γιορτής φέτα Ελασσόνας την επόμενη Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή, στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας. Συγκεκριμένα την Παρασκευή στην τελετή έναρξης στην σκηνή θα ανέβει η Ελένη Τσαλιγοπούλου, το Σάββατο η Κατερίνα Στικούδη και την Κυριακή ο Τριαντάφυλλος Χατζηνικολάου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της διοργάνωσης:

Στόχοι της Πανελλήνιας Γιορτής «Φέτα & Γαστρονομία, Ελασσόνα 2022»:

Διεύρυνση πελατολογίου και δημιουργία ισχυρού δικτύου των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης του τυριού φέτας, κρέατος, και οίνου, υπουργείων, επαγγελματικών φορέων, οργανισμών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως και η ανάπτυξη συνεργασιών για την προώθησή των παραπάνω.

Οι συνέργειες για την προώθηση μεγαλύτερης και μαζικότερης παραγωγής τυριού φέτας, κρέατος, οίνου και κατόπιν την εξαγωγή τους διεθνώς.

Η ενθάρρυνση νέων επιχειρηματιών με την ενασχόληση της παραγωγής και διάθεσης γαλακτοκομικών προϊόντων και οίνου.

Η ανάδειξη του τυριού φέτα ως Π.Ο.Π με σκοπό να καταλάβει τη θέση που του αξίζει στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

Η μεταλαμπάδευση σωστών πρακτικών που αφορούν στην προώθηση του τυριού φέτα, κρέατος και οίνου από φορείς και επιχειρήσεις του εξωτερικό.

Αντικειμενικός σκοπός είναι να επαναπροσδιοριστεί η γιορτή μετά την πανδημία, να αναδειχθεί ο ρόλος της Ελασσόνας ως η κατ΄ εξοχήν γαλακτοπαραγωγός περιοχή αλλά και παραγωγής και εξαγωγής φέτας.

Η φετινή φιλοδοξία είναι αυτή η γιορτή φέτας στην Ελασσόνα να αποκτήσει πανελλήνια εμβέλεια και να συμβάλλει στην ανάδειξη και προώθηση στην εσωτερική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά, του τόσο σημαντικού για την εθνική μας οικονομία εκλεκτού, παραδοσιακού αυτού τυριού, που είναι το στήριγμα της Ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας.

Να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και την συμμετοχή φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Ελληνικού Δημοσίου, των Πρεσβειών, των παραγωγών, των συνεταιρισμών, των επιχειρήσεων συσκευασίας και εξοπλισμού, τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και των εφοδιαστικών αλυσίδων διάθεσης φέτας και μεγάλων αλυσίδων Super Market.

Κατά την διάρκεια της Πανελλήνιας Γιορτής «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022» θα πραγματοποιηθούν συνεδρία, ημερίδες, ειδικές και πολιτιστικές – ψυχαγωγικές εκδηλώσεις

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του τριημέρου

 

Μοιράσου το άρθρο