Παρουσία του Γιάννη Πανούση η παρουσίαση του βιβλίου “Ζητώ” στη Λάρισα

Με εισηγητές σημαντικούς πανεπιστημιακούς παρουσιάζεται το απόγευμα της Παρασκευής (7 μ.μ.) στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο ένα πρωτότυπο βιβλίο διδασκαλίας ελληνικών σε ενήλικες καθώς και προβολής των τρόπων επικοινωνίας στον «κόσμο» των φυλακών. Οι πανεπιστημιακοί Γιάννης Πανούσης, ομότιμος καθηγητής εγκληματολογίας και Κώστας Μάγος, αν. καθηγητής διαπολιτισμικής εκπαίδευσης καθώς και ο ψυχολόγος αν. υπεύθυνος του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σωτήρης Λαϊνάς θα μιλήσουν για το «Ζητώ», που συνέγραψαν τρεις εκπαιδευτές ενηλίκων που εργάστηκαν για χρόνια στη φυλακή Λάρισας, ο Γιώργος Τράντας, η Βάσω Κουτζεκλίδου και η Αθηνά Μάντζιου.

Πρόκειται για τον πρώτο οδηγό διδασκαλίας ελληνικών για εκπαιδευόμενους που κρατούνται σε Σωφρονιστικά Καταστήματα. Το βιβλίο είναι δομημένο με βάση τις επικοινωνιακές ανάγκες τους, δηλαδή τις γραπτές (αιτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις) και τις προφορικές (διαλόγους, ακροάσεις) επικοινωνίες με υπηρεσίες και φορείς μέσα κι έξω από τα Σωφρονιστικά καταστήματα. Παράλληλα, το βιβλίο πληροφορεί τον αναγνώστη για την διάταξη των υπηρεσιών της φυλακής και για την επικοινωνία μέσα σ’ αυτή.

Επιπλέον, είναι διαμορφωμένο έτσι, ώστε να μπορεί ο εκπαιδευτής ή η εκπαιδεύτρια που διδάσκει την ελληνική, ως πλέον της μητρικής γλώσσας, να αντικαταστήσει τα γραπτά κείμενα ή τους διαλόγους του «Ζητώ» με αυτά που θα προτείνουν οι εκπαιδευόμενοι, διατηρώντας τη μεθοδολογία (ασκήσεις και δραστηριότητες) αξιοποίησής τους.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας τις εκδόσεις Τρι-ενα και το Βιβλιοπωλείο «Καλτσάς».

Μοιράσου το άρθρο