Παρουσιάζεται στη Λάρισα το βιβλίο της Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης Παρασκευής Δραμαλιώτη

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Εκδόσεις Παπαζήση διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Προέδρου του ΕΚΔΔΑ, δρος Παρασκευής Αντ. Δραμαλιώτη, που τιτλοφορείται «Το επιτελικό κράτος, ρυθμιστική συνοχή και συντονισμός στο κέντρο διακυβέρνησης».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021, στις 18:00, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Ολύμπου 1, Λάρισα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Μαυρουδής Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Δημήτριος Κατσαρός, Δικηγόρος και πρ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Απόστολος Ράιδος.

Η είσοδος θα επιτρέπεται με την επίδειξη της πρόσκλησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, καθώς και με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης με Covid-19.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η Παρασκευή Αντ. Δραμαλιώτη είναι νομικός, αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και αριστούχος διδάκτωρ Διοικητικής Επιστήμης. Απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών με ειδίκευση στο Δημόσιο και στο Διεθνές Δίκαιο. Παράλληλα, είναι υπότροφος του «Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», έχει διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης με επιστημονικό αντικείμενο «θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του κράτους, συντονισμός του κυβερνητικού έργου και καλή νομοθέτηση».

Έχει συγγράψει το βιβλίο με τίτλο «Το επιτελικό κράτος: Ρυθμιστική συνοχή και συντονισμός στο Κέντρο Διακυβέρνησης». Επιπλέον, διαθέτει δημοσιεύσεις σε περιοδικά και εφημερίδες και έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και μελέτες.

Εργάστηκε σε καίριες θέσεις στον δημόσιο τομέα, όπως στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Ειδική  Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση  του Δημόσιου Τομέα». Υπηρέτησε ως Προϊσταμένη του Τομέα Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του κυβερνητικού έργου από τη σύστασή της το 2013 και κατόπιν στην Προεδρία της Κυβέρνησης.

Έχει λάβει μέρος σε τεχνικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα παρακολουθώντας τα θέματα κράτους – δημόσιας διοίκησης.

Ιδιαίτερα δραστήριο μέλος της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, πρόσφερε τις υπηρεσίες ως Γενική Γραμματέας, αλλά και ως πρώτη «Συνήγορος των Αποφοίτων».

Από τον Νοέμβριο του 2019 είχε διοριστεί στη θέση της Αντιπροέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης  και Αυτοδιοίκησης και τον Απρίλιο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου. Έχει ολοκληρώσει τη μεταδιδακτορική της έρευνα στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Μιλά άριστα αγγλικά και γαλλικά. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο κοριτσιών.

Μοιράσου το άρθρο