Στο φεστιβάλ των Φαρσάλων η Χορωδία “Ευεστώ”

Με μια επιτυχημένη εμφάνιση στο 19οΧορωδιακό Φεστιβάλ Φαρσάλων, ένα θεσμό για την πόλη των Φαρσάλων και την ευρύτερη περιοχή,ξεκίνησε την φετινή καλλιτεχνική χρονιά η Χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων«Η Ευεστώ», το βράδυ της  Παρασκευής  16 Σεπτεμβρίου 2022 με τη διοργάνωση του Δήμου Φαρσάλων,του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΠΚΑ ΔΦ) καιτης Δημοτική Χορωδίας Φαρσάλων στο πλαίσιο των τριήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων της «15ης Γιορτής Χαλβά».

Περίπου 200 χορωδοί και μουσικοί ένωσαν τις φωνές τους σε μια γιορτή του πολιτισμού και ταξίδεψανμελωδικά το κοινόστις μουσικές γειτονιές του κόσμου, που κατέκλυσετην πλατεία Δημαρχείου στο κέντρο της πόλης.Στη χορωδιακή συνάντηση πήραν μέρος τα σύνολα: Χορωδία Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων «Η Ευεστώ», Χορωδία Ενηλίκων «Βελβεντινές φωνές» συλλόγου Φίλων της Μουσικής Βελβεντού Κοζάνης, Μικτή Χορωδία Δήμου Μεγαρέων Αττικής και η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων.

Η Χορωδία «Ευεστώ» παρουσίασεσε τετράφωνη επεξεργασία a capella και συνοδεία πιάνουένα ευχάριστο πρόγραμμα με συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια πιάνου – μουσικοπαιδαγωγός κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Τηναποστολή συνόδευσανο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και δια βίου Μάθησης Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννηςκαι ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σωτήρης Βούλγαρης.

Κατά την απονομή των αναμνηστικών, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλουσυνεχάρη τους χορωδούς για την αξιόλογη ερμηνεία τους και επισήμανε τη σπουδαιότητα και τη συνεισφορά της μουσικής στον πολιτισμό.Ο Αντιδήμαρχος κ. Βούλγαρης παρέλαβε εκ μέρους της χορωδίας την τιμητική πλακέτα καιευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία προσφέρονταςαναμνηστικά δώρα από την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Η λειτουργία της χορωδίας «Η Ευεστώ» εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος  “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει” και στη φιλοσοφία της Δια Βίου Μάθησης.

Μοιράσου το άρθρο