Συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών στο Β’ Αρχαίο Θέατρο

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και ώρα 19.30 διοργανώνεται συναυλία με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών (ΚΕΑ) στο Β΄ αρχαίο θέατρο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με τη 2η Κοινότητα Λάρισας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.

Το ΚΕΑ, βραβευμένο από το διεθνές σωματείο “GinaBachauer” για τις υψηλού επιπέδου ερμηνείες που προσφέρει, είναι ένα από τα πλέον ενεργά σύνολα μουσικής δωματίου στη χώρα μας, αποτελούμενο από εξέχοντα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Εμφανίζεται τακτικά σε συναυλίες στις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών της Αθήνας και άλλων πόλεων αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ σταθερή είναι η παρουσία του σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών θα ξεκινήσει με ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα έργα του Αυστριακού συνθέτη W.A. Mozart, τη Σερενάτα για έγχορδα σε Σολ μείζονα, γνωστή με την επωνυμία «Μικρή νυχτερινή μουσική». Θα ακολουθήσει το 4ο κουαρτέτο εγχόρδων «Η Μάζα» του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκηκαι το 12ο κουαρτέτο εγχόρδων του Τσέχου A. Dvorak. Στη συνέχεια, θα ακουστούν δύο διάσημα tango, το πρώτο του Δανού συνθέτη J. Gade, γνωστό ως Τάγκο της ζήλειας, και το δεύτερο του Αργεντίνου C. Gardel το “Porunacabeza”.Η συναυλία θα κλείσει εντυπωσιακά με πέντε Ελληνικούς Χορούς του Ν. Σκαλκώτα, μέρος του συνόλου των 36 Χορών που συνέθεσε για συμφωνική ορχήστρα.

Είσοδος ελεύθερη.

Μοιράσου το άρθρο