Larissa, GR
33°
Fair
22h23h0h1h2h
29°C
28°C
26°C
25°C
24°C
Search
Close this search box.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου περνάει και από την Λάρισα

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος θα πραγματοποιήσει την 23η του διοργάνωση στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πάτρας, Χανίων και Ηρακλείου, 21 με 29 Μαρτίου.

Το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έρχεται στη Λάρισα 27 με 29 Μαρτίου στο Victoria Cinemas. 

Πληροφοριες εδώ

Η συνεχιζόμενη επιτυχία των κινηματογραφικών φεστιβάλ, και ειδικότερα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, δείχνει ότι το κοινό παραμένει προσηλωμένο στη μοναδική απόλαυση της ανακάλυψης ταινιών μέσα στις αίθουσες, ακόμα και στην εποχή της πλατφόρμας και της ψηφιοποίησης. Είμαστε πεπεισμένοι γι’ αυτό και επιθυμούμε να υπερασπιστούμε τη μοναδική εμπειρία της μεγάλης οθόνης. Ο κινηματογράφος δεν αφορά μόνο τις ταινίες. Αποτελεί μια εμπειρία ταυτόχρονα συλλογική και οικεία, μια στιγμή αποστασιοποίησης από τον έξω κόσμο και από τις πολλαπλές απαιτήσεις του, μια σιωπηλή κοινωνία μεταξύ αγνώστων, μια πρόσβαση σε ένα υπερπέραν που ξεπερνά τις ατομικές μας υπάρξεις.

Το πρόγραμμα αυτής της 23ης έκδοσης του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, με περισσότερες από 50 ταινίες, θα επιτρέψει στο κοινό της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και – για πρώτη φορά φέτος – της Λάρισας, της Πάτρας, των Χανίων και του Ηρακλείου, να ανακαλύψει την ποικιλία της γαλλόφωνης παραγωγής. Εκπροσωπούνται όλα τα είδη, από την κωμωδία μέχρι το δράμα, από τις κοινωνικές μέχρι τις ιστορικές ταινίες, προσφέροντας ένα πορτρέτο της κοινωνίας και της ανθρώπινης κατάστασης σε όλα τα στάδιά της.

Αυτή η 23η διοργάνωση συμπίπτει επίσης με την έναρξη ισχύος της νέας ελληνογαλλικής συμφωνίας για τις κινηματογραφικές συμπαραγωγές. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε τις ελληνογαλλικές δημιουργίες που θα προκύψουν από αυτήν: ελπίζουμε να τις φιλοξενήσουμε σε μελλοντικές διοργανώσεις μας.

Σε αυτούς τους καιρούς μεγάλης αβεβαιότητας, σε έναν κόσμο σε αναταραχή, το Φεστιβάλ, οι κινηματογραφικές αίθουσες και όλοι οι συνεργάτες του είναι πιστοί στο ραντεβού που έχουν δώσει με το ελληνικό κοινό εδώ και σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, για να του υπενθυμίζουν ότι το σινεμά, μια λαϊκή και δημοκρατική τέχνη, είναι πάντα παρών όταν το χρειάζεσαι, έτοιμο να σε παρηγορήσει, να σου ανοίξει νέους ορίζοντες, να σου προσφέρει την απόλαυση της ψυχαγωγίας και να τονώσει την περιέργεια και τον προβληματισμό.

Καλό φεστιβάλ και καλές προβολές!

 

 

Πρόγραμμα προβολών

Δευτέρα 27/03/2023 – 19:00
Azuro | Αζούρο
— Matthieu Rozé — 2022 — 104′
με τους: Valérie Donzelli, Yannick Choirat, Nuno Lopes, Maya Sansa, Thomas Scimeca

Είναι καλοκαίρι, η ζέστη είναι αφόρητη, το κλίμα αποσυντονισμένο. Μια παρέα φίλων επιστρέφει, όπως κάθε χρόνο, στο αγαπημένο τους χωριουδάκι, χτισμένο μεταξύ βουνού και θάλασσας. Ως συνήθως βαριούνται, τρώνε και πίνουν πολύ. Δεν δίνουν καμία σημασία, ούτε στη φωτιά που εξαπλώνεται στο βουνό, ούτε στον κόσμο γύρω τους. Όμως φέτος, ένας μυστηριώδης άντρας καταφθάνει από τη θάλασσα και διαταράσσει την υποτιθέμενη ισορροπία τους…

 

Δευτέρα 27/03/2023 – 21:15
Le monde après nous | Ο Κόσμος Μετά από Μας
— Louda Ben Salah-Cazanas — 2021 — 85′
με τους: Aurélien Gabrielli, Louise Chevillotte, Saadia Bentaïeb, Jacques Nolot

Ο Labidi είναι ένας νέος άνθρωπος του σήμερα: εναλλάσσει μικροαπάτες με περιστασιακές δουλειές, ζει με συγκάτοικο σε μικροσκοπική γκαρσονιέρα και ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας. Όμως η συνάντησή του με την Elisa τον αναγκάζει να αναθεωρήσει τον τρόπο ζωής του, πέρα από τις δυνατότητές του.

 

Τρίτη 28/03/2023 – 19:00
Allons enfants | Πρωτάρηδες
— Thierry Demaizière, Alban Teurlai — 2021 — 110′

Στην καρδιά του Παρισιού, ένα λύκειο αναλαμβάνει μια τολμηρή πρόκληση: να ενσωματώσει μαθητές από εργατικές συνοικίες και να σπάσει την αλυσίδα της σχολικής αποτυχίας, μέσω του χιπ χοπ. Η ιστορία αυτής της μοναδικής στα γαλλικά χρονικά εμπειρίας

 

Τρίτη 28/03/2023 – 21:15
Les Goûts et les Couleurs | Περί Ορέξεως
— Michel Leclerc — 2022 — 110′
με τους: Rebecca Marder, Félix Moati, Judith Chemla, Philippe Rebbot

Η Marcia, νεαρή τραγουδίστρια, ηχογραφεί ένα άλμπουμ με την Daredjane, ροκ είδωλο της δεκαετίας του ΄70, η οποία εξαφανίζεται ξαφνικά. Για να κυκλοφορήσει το άλμπουμ τους, πρέπει να πείσει τον κληρονόμο της Daredjane, τον Anthony, πωλητή στην αγορά μιας μικρής πόλης, ο οποίος ποτέ δεν συμπάθησε ούτε τη θεία του ούτε τη μουσική της. Μεταξύ καλού και κακού γούστου, δημοφιλούς και το εκλεκτισμένου, ειλικρίνειας και ψέματος, οι δύο κόσμοι τους συγκρούονται. Εκτός, βέβαια, αν η αγάπη…

 

Τετάρτη 29/03/2023 – 19:00
Grand Paris | Μεγάλο Παρίσι
— Martin Jauvat — 2022 — 80′
με τους: Sébastien Chassagne, Martin Jauvat, William Lebghil, Mahamadou Sangaré

Οι Leslie και Renard, δύο νεαροί από τα παρισινά προάστια, βρίσκουν ένα μυστηριώδες αντικείμενο σε εργοτάξιο του μελλοντικού μετρό του Μεγάλου Παρισιού. Πρόκειται για ένα τεχνούργημα, ένα αρχαίο φυλαχτό ή ένα απομεινάρι ενός εξαφανισμένου πολιτισμού; Πεπεισμένοι ότι βρήκαν τη χήνα που γεννάει τα χρυσά αυγά, οι δύο φίλοι ερευνούν, με τα μέσα που διαθέτουν, κατά τη διάρκεια μιας τρελής νύχτας στις τέσσερις γωνιές του ευρύτερου Παρισιού.

 

Τετάρτη 29/03/2023 – 21:15
Ailleurs si j’y suis | Στο καλό να πάμε
— François Pirot — 2022 — 103′
με τους: Suzanne Clément, Jérémie Renier, Jean-Luc Bideau

Ενώ η οικογένειά του και η δουλειά του είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, ο Mathieu, χωρίς προειδοποίηση, πηγαίνει στο δάσος και μένει εκεί. Αντιμέτωπη με αυτή τη ριζική αλλαγή και την έλλειψη εξουσίας που αυτή συνεπάγεται, η οικογένειά του, κλονισμένη, θα έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της και τις επιλογές της.

Μοιράσου το άρθρο