Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση βιβλίου στη Λάρισα

Παρουσία πλήθος κόσμου και τοπικών φορέων πραγματοποιήθηκαν απόψε τα εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

Στην έκθεση συμμετέχουν τα βιβλιοπωλεία PROSPERUS (Πελοπίδας Τσιάρας), Καλτσάς (Αχιλλέας Καλτσάς), Ανεμος (Παναγιώτης Ιωαννίδης), Πρίσμα (Δημήτριος Σανής) και To Παλαιοβιβλιοπωλείο (Ντίνος Δερβένης) ενώ συνδιοργανώνεται από την Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας και την αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του δήμου Λαρισαίων.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Εγκαινιάζουμε απόψε την 22η έκθεση βιβλίου σε συνεργασία με την Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας “Φίλων ο Λαρισαίος”.

Την εποχή της εικόνας, της ταχύτητας, του διαδικτύου, είναι πιο σημαντικό από ποτέ, να συνεχίζουμε να στηρίζουμε το βιβλίο και τους ανθρώπους του, συγγραφείς, μεταφραστές, εκδότες, βιβλιοπώλες.

Είναι ένας θεσμός στον οποίο πιστεύουμε θερμά κι ας έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Η έκθεση βιβλίων είναι μια γιορτή στην οποία είναι όλοι καλεσμένοι, μικροί και μεγάλοι. Είναι ένας τρόπος να έρθει το βιβλίο κοντά στον πολίτη.

Γιατί, προάγει το πνεύμα, οξύνει την κρίση, αναπτύσσει τη φαντασία, καλλιεργεί την ελεύθερη σκέψη, απαλλάσσει από προλήψεις και δεισιδαιμονίες, καταπολεμά τη λεξιπενία και τη συρρίκνωση της γλώσσας, μας μαθαίνει να κρίνουμε, να συγκρίνουμε και να επιλέγουμε”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Βιβλιοπωλών Λάρισας Πέλος Τσιάρας τόνισε ότι η αγάπη του κόσμου για την έκθεση βιβλίου στην πόλη, αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την μαζική προσέλευση:

Η φετινή Έκθεση Βιβλίου θα λειτουργεί μέχρι την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στην Πλατεία Ταχυδρομείου. Οι ώρες λειτουργίας είναι 10.00 – 14.00 και 18.00 – 22.00 τις καθημερινές και το Σαββατοκύριακο.

Δείτε περισσότερα στο larissapress.gr

Μοιράσου το άρθρο