Άνοιξε τις πύλες του το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Με 103 συνολικά ταινίες υποδέχεται τους σινεφίλ το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, ενώ η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

«Ο κινηματογράφος αποτελεί το πιο σύγχρονο μέσο ευαισθητοποίησης του ανθρώπου», τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πάνος Σάπκας.


Στη συνεργασία όλων των φορέων για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Λιούπας, ενώ στις υψηλές προσδοκίες της διοργάνωσης στάθηκε η Άντα Σαρτζή – Σδράλλη, Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Art Fools, με τη διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου, Χρύσα Βουλγαράκη να εστιάζει στο πως η Τέχνη ενώνει κουλτούρες και λαούς.

Ακολούθησε η προβολή του συγκλονιστικού γαλλικού δράματος «Το γεγονός», που τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από τη Διεθνή ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) στο Φεστιβάλ Βενετίας 202, σε μια ταινία που θα προβάλλεται σε αβάν πρεμιέρ, λίγες εβδομάδες πριν την έξοδό της στις αίθουσες.

Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας διοργανώνεται για 14η συνεχή χρονιά από την Artfools σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, του ΕΚΟΜΕ και του Γαλλικού Ινστιτούτου, με Σύμβουλο Διοργάνωσης την Alpha Marketing.

Μοιράσου το άρθρο