“Έκθαμβοι” στο σινεμά του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας

Κάθε Πέμπτη CINEραντεβού στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 20.00για να ανακαλύψετε μοναδικές ταινίες του γαλλόφωνου σινεμά.Οι ταινίες προβάλλονται με υπότιτλους στα ελληνικά.Απαιτείται κράτηση θέσεων στα 2410287508 και larissanet@ifg.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε κατόχους πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού αποτελέσματος διαγνωστικού ελέγχου (rapidtest) το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών πριν την εκδήλωση.Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου και καθ’όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Για την είσοδο στο Γαλλικό Ινστιτούτο είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, καθώς και ο έλεγχος όλων των χειραποσκευών. Μπορεί να πραγματοποιηθεί θερμομέτρηση κατά την είσοδο.Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εφαρμόζει με σχολαστικό τρόπο τα μέτρα προστασίας και τήρησης αποστάσεων σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.

Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2021 : Έκθαμβοι

Έκθαμβοι (Les Éblouis), της Sarah Suco (89′ – 2019 – Γαλλία)
μετους Camille Cottin, Jean-Pierre Darroussin, EricCaravaca

Σύνοψη:

H δωδεκάχρονη Camille, παθιασμένη με τις τέχνες του τσίρκου, είναι η πρωτότοκη μιας πολύτεκνης οικογένειας. Οι γονείς της αποφασίζουν να ενταχθούν σε μια καθολική κοινότητα που πρεσβεύει τον κοινό βίο και την αλληλεγγύη, στην οποία αφοσιώνονται πλήρως. Η νεαρή κοπέλα αναγκάζεται να αποδεχτεί έναν νέο τρόπο ζωής που θέτει σε αμφισβήτηση τις προσωπικές της επιθυμίες, την κοινωνική της ζωή και τους προσωπικούς προβληματισμούς της. Η Camille ξεκινά έναν αγώνα για να ξεφύγει από την επήρεια της κοινότητας, να επανακτήσει την ελευθερία της και να σώσει τα αδέρφια της.

Μοιράσου το άρθρο