Έκθεση ζωγραφικής της Βασιλικής Μάγγα – Χαδουλού στο Jasmin

Έκθεση έργων ζωγραφικής της Βασιλικής Μάγγα-Χαδουλού λειτουργεί στο ”Cafe Jasmin”, Κουμουνδούρου 10, πεζόδρομος.

Η έκθεση με τίτλο ”Σύγχρονες Αφροδίτες” είχε εγκαίνια την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου.

Την μουσική επιμέλεια της βραδιάς των εγκαινίων είχαν οι Χρήστος Παπαχρήστος και Αρετή Παπαναστασίου.

Η ζωγράφος παρευρίσκεται στο Jasmin και υποδέχεται τους και τις ενδιαφερόμενες και συνομιλεί για τα έργα της κάθε ημέρα 11-1 το μεσημέρι και το απόγευμα 7.30-9.30 μ.μ.

Η Βασιλική Μάγγα-Χαδουλού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα. Από μικρό παιδί είχε ανησυχίες με την ζωγραφική. Ανήσυχο πνεύμα, παρακολουθούσε και παρακολουθεί συνεχώς μαθήματα ζωγραφικής, τεχνοτροπιών κλπ με καταξιωμένους δασκάλους, διευρύνοντας τους ορίζοντες και τις τεχνικές της.
Αντλεί έμπνευση από την καθημερινότητα και κυρίαρχο στοιχείο των έργων της είναι η γυναικεία μορφή. Η στάση του σώματος, η έκφραση του προσώπου και ενίοτε το ”βλέμμα” των έργων της, μας ταξιδεύουν στον κόσμο των δικών της συναισθημάτων. Η παλέτα της έχει μια αναλογική ισορροπία θερμών και ψυχρών χρωμάτων.

Εκτός από τα λάδια, στη ζωγραφική της χρησιμοποιεί κρασί και κάρβουνο. Σε αυτά τα έργα χωρίς καμία παραπάνω χρωστική παρά μόνο αυτές των θεσσαλικών κρασιών δημιουργεί εικόνες, χρησιμοποιώντας διαβαθμίσεις των αποχρώσεων του μπρούσκου. Τα έργα αυτά με την εντυπωσιακή τεχνική τους απευθύνονται όχι μόνο στην όραση αλλά και στην όσφρηση, παρασέρνοντας τον θεατή σε μια νηφάλια μέθη, αυτή της απόλαυσης της ζωγραφικής.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις ομαδικές και ατομικές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η τελευταία στην Biennale Internazionale d’ Art di Bari. Και συγχρόνως με αυτήν στη πόλη μας συμμετέχει σε έκθεση στην Αθήνα στο Contemporary Space Athens.

 

 

Μοιράσου το άρθρο