Έκθεση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για τα Τέμπη στην Λάρισα

Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 62 της Hellenic Train, που εκτελούσε την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας περισσότερους από 350 επιβάτες, συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Λάρισα. Τα δύο τρένα βρίσκονταν σε αντίθετες πορείες στην ίδια γραμμή για περίπου 12 λεπτά και συγκρούστηκαν μεταξύ τους στις 23:21. Τραγικό αποτέλεσμα ένα θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα με 57 νεκρούς και τουλάχιστον 85 τραυματίες.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας κάλεσε τους φωτορεπόρτερ που κάλυψαν αυτό το εγκληματικό σιδηροδρομικό δυστύχημα και τις μαζικές διαδηλώσεις που το ακολούθησαν σε όλη την χώρα, να συμμετέχουν στην υλοποίηση μιας φωτογραφικής έκθεσης.

Η έκθεση της Ε.Φ.Ε. με τίτλο “Έντεκα και Εικοσιένα” επιδιώκει να συμβάλει σε μια κοινή προσπάθεια που θα συναντηθεί με την τοπική κοινωνία, με σωματεία και με μαζικούς φορείς, αγρότες, φοιτητές και μαθητές της Θεσσαλίας, ώστε συλλογικά να μπει στο στόχαστρο η λογική του «πάμε και όπου βγει». Με την έκθεση αυτή η Ένωση μας επιδιώκει να βάλει ένα λιθαράκι ώστε τα συναισθήματα θλίψης και οργής, να μετατραπούν σε γνώση για την ανάδειξη των διαχρονικών αιτιών, ώστε το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί και να μην συγκαλυφθεί.

Να μετατραπούν σε αγώνα, ενάντια στις πρακτικές που αντιμετωπίζουν τις ανάγκες μας ως «κόστος» για τα κέρδη των λίγων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25 Απριλίου 2024 στις 8μ.μ., στον Πολυχώρο Τέχνης Εκδόσεων Πρεβέντη, Παρ. Φιλελλήνων 3, Λάρισα.

Μοιράσου το άρθρο