Έκοψαν βασιλόπιτα οι φίλοι του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα και με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του Συλλόγου Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που έγινε χθες την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Λεωνίδας Π. Χατζηαγγελάκης, καλωσορίζοντας τους παρισταμένους αναφέρθηκε στις δημιουργικές δράσεις που βασίζονται στο ενδιαφέρον και στην αγάπη για προσφορά, υποστήριξη, συνέργεια και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και οι οποίες συμβάλλουν κατά το δυνατόν στη διάχυση της γνώσης της πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας και όχι μόνο.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου και του Μουσείου παρακολούθησαν στην αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων την προβολή διαφανειών από πολλές προηγούμενες εκδηλώσεις του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και του Συλλόγου, καθώς και την εξαιρετική παράσταση «Ο κύκλος της ζωής» που με ευαισθησία απέδωσαν μαθητές από το Α1 τμήμα Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας και στην οποία ακούστηκαν δημοτικά τραγούδια από τη γέννηση ως τον θάνατο του ανθρώπου από την Μακεδονία, την Αρκαδία, την Κρήτη, την Μικρά Ασία.

Στο τέλος της εκδήλωσης στον κάθε επισκέπτη, μέλος ή μη, διανεμήθηκε τεμάχιο της πίτας και επιτραπέζιο Ημερολόγιο 2024, με φωτογραφίες εκθεμάτων της Συλλογής του Μουσείου, έκδοσης του Συλλόγου .

Μοιράσου το άρθρο