Έναρξη την Δευτέρα για τον θερινό κινηματογράφο στον Μύλο του Παππά – Δείτε όλο το πρόγραμμα προβολών

Το καλοκαίρι δεν έρχεται με άδεια τα χέρια, φέρνει δώρα, με πρώτο και καλύτερο τον θερινό μας κινηματογράφο “Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί και φέτος τους Λαρισαίους.

Αυτές τις μέρες γίνονται οι εργασίες συντήρησης από τα συνεργεία του Δήμου, μαζί με την ψηφιακή μηχανή προβολής θα ταιριάξει καινούριο ηχοσύστημα Dolby surround, οι ταινίες έχουν επιλεγεί, το κυλικείο γεμίζει νοστιμιές, ώστε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 22:00 να ξεκινήσει ένα υπέροχο κινηματογραφικό ταξίδι.

Τηρώντας βεβαίως, το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου Πολιτισμού, που προβλέπει πληρότητα 75% επί της κανονικής χωρητικότητας, κάθε θεατής θα αγοράζει το εισιτήριό του, δεν θα μπορεί να “κρατάει” θέση-εις, θα κρατάει όμως τις αποστάσεις στο ταμείο και θα φοράει τη μάσκα του.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, διάλεξε και φέτος ταινίες από όλον τον κόσμο, κοινωνικές, δραματικές, κωμικές, θρίλερ, σινεφίλ, πρώτης προβολής, όπως τις οσκαρικές “Nomadland” και “Father”, ώστε να καλύψει ένα ευρύ φάσμα γούστων.

Κι αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο θερινό σινεμά.

Γιατί τις ταινίες, είναι ωραία να τις βλέπουμε μαζί!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από Δευτέρα 7 Ιουνίου έως Σάββατο 12 Ιουνίου
ώρα προβολής 22.00

Πόνος και Δόξα
Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 113΄

Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τους: Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ, Λεονάρντο Σμπαράλια, Ασιέρ Ετσεαντία.

Ένας σκηνοθέτης που έχει χάσει την έμπνευσή του ανακαλεί τις κρίσιμες επιλογές της ζωής του, ενώ αναζητά τον πρωταγωνιστή της μεγαλύτερης επιτυχίας του με τον οποίο έχουν να μιλήσουν χρόνια.

 

Από Δευτέρα 14 Ιουνίου έως Σάββατο 19 Ιουνίου
ώρα προβολής 22.00

Κάνε Παιδιά Να Δεις Καλό
Κωμωδία 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97′

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Τζουζέπε Μπονίτο, με τους: Βαλέριο Μαστραντρέα, Πάολα Κορτελέζι, Αντρέα Σαρτορέτι.

Ένα μεσήλικο ζευγάρι της μεσαίας τάξης υποδέχεται στην οικογένειά του ένα δεύτερο παιδί, το οποίο αναταράσσει τη σχέση και αλλά και την τσέπη τους.

 

Από Δευτέρα 21 Ιουνίου έως Σάββατο 26 Ιουνίου
ώρα προβολής 22.00

Και Μετά Χορέψαμε
Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 105′

Γεωργιανή ταινία, σκηνοθεσία Λεβάν Ακίν, με τους: Λεβάν Γκεμπαλχιάνι, Μπάχι Λαβισβίλι, Άνα Γιαβακισβίλι.

Ο Μεράμπ χορεύει από μικρός μαζί με τη Μέρι στην ακαδημία χορού της Τιφλίδας και είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια περιζήτητη θέση σολίστα. Όλα ανατρέπονται όμως όταν εμφανίζεται στη σχολή ο χαρισματικός Ιρακλί.

 

Από Δευτέρα 28 Ιουνίου έως Σάββατο 3 Ιουλίου
ώρα προβολής 22.00

Μάρτιν Ίντεν
Κοινωνική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 129′

Ιταλο-γαλλο-γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Πιέτρο Μαρσέλο, με τους: Λούκα Μαρινέλι, Τζέσικα Κρέσι, Μάρκο Λεονάρντι.

Ο Μάρτιν Ίντεν, ένας φτωχός εργάτης, θα γνωρίσει την μεγαλοαστή Ελένα και θα ερωτευθούν κεραυνοβόλα. Η σχέση αυτή θα αποβεί καθοριστική για την υπόλοιπη ζωή του.

 

Από Δευτέρα 5 Ιουλίου έως Σάββατο 10 Ιουλίου
ώρα προβολής 22.00

Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα
Κοινωνικό Θρίλερ 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 113΄

Αμερικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Έμεραλντ Φένελ, με τους: Κάρεϊ Μάλιγκαν, Μπο Μπέρνχαμ, Άλισον Μπρι, Μπο Μπάρνμαν, Τζένιφερ Κούλιτζ.

Όλοι πίστευαν ότι η Κέισι ήταν μία υποσχόμενη νέα γυναίκα… μέχρι που ένα μυστηριώδες γεγονός άλλαξε τελείως το μέλλον της. Αλλά τίποτα στη ζωή της δεν είναι όπως δείχνει: είναι σατανικά έξυπνη, γοητευτικά πονηρή και ζει μια άλλη μυστική ζωή κάθε βράδυ. Μια αναπάντεχη συνάντηση θα της δώσει την ευκαιρία να διορθώσει ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν.

 

Από Δευτέρα 12 Ιουλίου έως Σάββατο 17 Ιουλίου
ώρα προβολής 22.00

Ο Άνθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του
Δραματική 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 104΄

Τυνησιακή ταινία, σκηνοθεσία Κάουτερ Μπεν Χάνια, με τους: Γιάχια Μαχάινι, Ντία Λέαν, Κουν Ντε Μπάου, Μόνικα Μπελούτσι.

Ένας Σύριος που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Λίβανο θα επιτρέψει σε έναν Γάλλο καλλιτέχνη να του μετατρέψει την πλάτη σε έργο τέχνης, ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη για να βρει την αρραβωνιαστικιά του και να ζήσει επιτέλους ελεύθερα. Μετατρέποντας όμως το κορμί του σε έργο τέχνης, θα συνειδητοποιήσει ότι έχει ξεπουλήσει πολλά περισσότερα από αυτό.

 

Από Δευτέρα 19 Ιουλίου έως Σάββατο 24 Ιουλίου
ώρα προβολής 22.00

Nomadland
Δραματική 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 107 ‘ |

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κλόι Ζάο, με τους: Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Ντέιβιντ Στράδερν, Λίντα Μέι, Σαρλίν Σουόνκι, Μπομπ Γουέλς.

Μια εξηντάχρονη που έχασε την οικογένεια της και το σπίτι της κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, περιπλανιέται με το βαν της στην αμερικανική ενδοχώρα, γνωρίζοντας και άλλους ανθρώπους που είτε λόγω συνθηκών, είτε λόγω επιλογής ζουν νομαδικά.

 

Από Δευτέρα 26 Ιουλίου έως Σάββατο 31 Ιουλίου
ώρα προβολής 22.00

Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη
Ρομαντική Κομεντί 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 92′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γούντι Άλεν,με τους: Τιμοτέ Σαλαμέ, Ελ Φάνινγκ, Λιβ Σράιμπερ, Σελένα Γκόμεζ.

Ο Γκάτσμπι και η Άσλι είναι ένα νεαρό ζευγάρι που ταξιδεύει για μία ημέρα στη Νέα Υόρκη. Τα ρομαντικά σχέδιά τους όμως θα ανατραπούν από νωρίς, ρίχνοντάς τους σε απρόβλεπτες συναισθηματικές περιπέτειες.

 

Από Δευτέρα 2 Αυγούστου έως Σάββατο 7 Αυγούστου
ώρα προβολής 22.00

Άντε Γεια Δήμαρχε!
Κωμωδία 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 100′ |

Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Άσλερ Αλτούνα και Τέλμο Εσνάλ, με τους: Έλενα Ιρουρέτα, Ιμπάν Γκάρατε, Μικέλ Λασκουρέιν, Πάκο Σαγκαρζαζού, Άν Γκαμπαρέιν.

Ο δήμαρχος της πόλης αποσύρεται από τα επίσημα καθήκοντα για «λόγους υγείας» και στην θέση του, τοποθετεί την γυναίκα του. Εκείνη όμως, δεν έχει καμία πρόθεση να γίνει η μαριονέτα του συζύγου της και αποφασίζει ν’ αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των πραγμάτων στην πόλη της. Τώρα, τα πάντα ανατρέπονται στην λειτουργία του δήμου. Η σύγκρουση με τον σύζυγο είναι αναπόφευκτη!

 

Από Δευτέρα 9 Αυγούστου έως Παρασκευή 14 Αυγούστου
ώρα προβολής 22.00

Ο Πατέρας
Δραματική 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97′

Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Φλοριάν Ζελέρ,με τους: Άντονι Χόπκινς, Ολίβια Κόλαμν, Μαρκ Γκάτις,  Ιμοτζέν Πουτς, Ρούφους Σίγουελ, Ολίβια Γουίλιαμς.

Ο Άντονι είναι σχεδόν 80 χρονών και αρνείται να δεχθεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Από την άλλη η κόρη του ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Παρίσι για να παντρευτεί. Αν η κόρη του δεν είναι παντρεμένη, τότε ποιος είναι ο άντρας που μπαινοβγαίνει από το σπίτι του και ισχυρίζεται ότι είναι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια με την κόρη του;

Μήπως τελικά αυτός ο άντρας και η κόρη του προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό;

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

 

Από Δευτέρα 23 Αυγούστου έως Πέμπτη 26 Αυγούστου
ώρα προβολής 21.30

Ηρωικά Χαμένοι
Δραματική κομεντί 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 116′

Αργεντινο-ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Σεμπαστιάν Μπορενζτάιν, με τους: Ρικάρντο Νταρίν, Λουίς Μπραντόνι, Ρίτα Κορτέζε, Βερόνικα Λίνας.

Τον Αύγουστο του 2001 μια ομάδα κατοίκων μιας αργεντίνικης κωμόπολης μαζεύει με πολύ κόπο 150.000 δολάρια για να αγοράσει συνεταιριστικά μια παλιά σιταποθήκη. Ένας τραπεζίτης τους πείθει να τα καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό για να μπορέσουν να πάρουν δάνειο και την επόμενη μέρα κηρύσσεταιτραπεζικό lockdown. Όταν τα θύματα μαθαίνουν πως πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου, αποφασίζουν να αντιδράσουν.

 

Από Δευτέρα 30 Αυγούστου έως Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου
ώρα προβολής 21.30

Άσπρο Πάτο
Δραματική Κομεντί 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 117′

Δανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ, με τους: Μαντς Μίκελσεν, Τόμας Μπο Λάρσεν, Μάγκνους Μίλαγκ, Λαρς Ρανθε, Μαρία Μποναβί.

Υπάρχει μια θεωρία που λέει πως πρέπει να γεννιόμαστε με μια μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα μας, κι αυτό θα ήταν ικανό για να ανοίξει το πνεύμα μας επί όσων υπάρχουν γύρω μας, αλλά και να μειώσει τα προβλήματάμας και να οξύνει την ευρηματικότητα μας.

Υπέρμαχοι αυτής της θεωρίας, ο Μάρτιν και τρεις από τους φίλους του, όλοι βαριεστημένοι δάσκαλοι, βάζουν μπρος ένα πείραμα που θέλει να διατηρούν ένα συνεχόμενο επίπεδο μέθης καθ’ όλη την ημέρα εργασίας τους. Εάν ο Τσόρτσιλ κέρδισε ολόκληρο πόλεμο όντας μονίμως μεθυσμένος, ποιος ξέρει τι θα κάνουν λίγες σταγόνες παραπάνω σε αυτούς και τους μαθητές τους…

 

Από Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου
ώρα προβολής 21.30

Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα
Δραματική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 100 ‘

Μεξικανο-ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Φερνάντα Βαλαντές, με τους: Μερσέντες Ερνάντες, Νταβίντ Ιγιέσκας, Χουάν, Χεσούς Βαρέλα.

Η Μαγκνταλένα αναζητεί τον γιο της, που εξαφανίστηκε ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα του Μεξικό. Ο Μιγκέλ έχει μόλις απελαθεί από τις ΗΠΑ και επιστρέφει στο Μεξικό, λαχταρώντας να ξαναδεί τη μητέρα του. Οι δρόμοι των δύο ηρώων θα διασταυρωθούν, καθώς περιπλανώνται στις παραμεθόριες ερημιές, όπου βασιλεύουν η ανομία, η βία και η απόγνωση.

 

Από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου έως  Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου
ώρα προβολής 21.30

Στα Μαχαίρια
Μυστηρίου 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 130′
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ράιαν Τζόνσον με τους: Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Έβανς, Άνα ντε Άρμας, Τζέιμι Λι Κέρτις, Τόνι Κολέτ.

Ένας ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ βοηθά την αστυνομία στη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου ενός διάσημου και πάμπλουτου συγγραφέα, πατριάρχη μιας εκκεντρικής οικογένειας.

 

Γενική είσοδος για όλες τις προβολές: 4 ευρώ

 

Μοιράσου το άρθρο