Έρχεται διήμερο “Larissa Comedy Festival” στο Skyland με δέκα stand up κωμικούς

Έχοντας πλέον εδραιωθεί ως μία από τις κύριες μορφές διασκέδασης, το stand up έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια και την Ελλάδα. Φεστιβάλ κωμωδίας διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις της χώρας, μικρές και μεγάλες, και η Λάρισα δεν μπορεί να λείπει από αυτή τη λίστα.

Με κάθε επισημότητα σας προσκαλούμε στο πρώτο φεστιβάλ κωμωδίας που θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Μαΐου στη Λάρισα, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του Skyland (Φαρσάλων 24 – Λάρισα). Μετά το πασχαλινό φαγοπότι, ένα διήμερο γεμάτο γέλιο θα μας βοηθήσει να κάψουμε τις περιττές θερμίδες και να επιστρέψουμε στην καθιερωμένη ρουτίνα αδυνατίσματος πριν την εξόρμηση στις παραλίες.

2 ημέρες, 10 κωμικοί, 1 σκηνή και πολλές καρέκλες που περιμένουν να γεμίσουν με την παρουσία σας. Μόνο η δική σας στήριξη μπορεί να μετατρέψει το φεστιβάλ σε θεσμό και να βάλει τη Λάρισα για τα καλά στο χάρτη της κωμωδίας!

 

9 – 10/5/2024
Skyland live music venue 

*Εισιτήρια μόνο στην είσοδο*
Γενική είσοδος (για τη μια ημέρα): 12€
Εισιτήριο διημέρου: 20€

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30
Έναρξη στις 21.00

 

 

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

 

– Blink Mike

O Blink Mike είναι γεννημένος στον Πειραιά και μεγαλωμένος στο κέντρο της Αθήνας. Ανακάλυψε το stand up comedy το 2013 στα open mics του Λάμπρου Φισφή και της Κατερίνας Βρανά. Από τα πρώτα του πεντάλεπτα ξεχώρισε χάρη στα δημιουργικά και, κάποιες φορές, αιχμηρά αστεία του. Το 2013 συμμετείχε στο 3ο Stand Up Comedy Festival της Αθήνας όπου έλαβε τη 2η θέση. Το 2014 συμμετείχε ξανά όπου και κέρδισε την 1η θέση επιτροπής. Από τότε έχει μοιραστεί τη σκηνή με τους καλύτερους του είδους, έχει ήδη δύο περιοδείες στο ιστορικό του, μία το 2014 στο πλευρό του Δημήτρη Χριστοφορίδη και μία δική του τον Απρίλιο του 2019. Έχει γράψει τον πρώτο του ολοκληρωμένο κωμικό μονόλογο ο οποίος λέγεται «Κανονικά Απαγορεύεται» και είναι διαθέσιμος στο κανάλι του στο YouTube. Το 2018 συμμετείχε στο τηλεοπτικό show “Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» όπου το κωμικό αυτό project έφτασε στον τελικό. Πιο δραστήριος από ποτέ, το 2023 δημιούργησε το 2ο stand-up comedy special με τίτλο «Φτωχός Μπλινκ Τίμιος».

 

– Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος

Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, o… «άγιος Ράβνιω» της κωμωδίας αφού έχει ήδη συμπληρώσει 33 χρόνια σκηνικής παρουσίας! είναι ένας από τους πιο έμπειρους κωμικούς της χώρας και σίγουρα ο παλιότερος, αφού ξεκίνησε να κάνει stand up comedy το 1991 στη Θεσσαλονίκη. Από το 1997 μέχρι το 2004 ήταν από τα βασικά μέλη και παρουσιαστής στο comedy club της Λουκίας Ρικάκη, το περίφημο «104». Έκτοτε διοργάνωσε πολλές ομαδικές παραστάσεις, σε εποχές που δεν υπήρχαν καφέ ή σκηνές, στις οποίες συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι σημερινοί εξαιρετικοί κωμικοί. Έχει πάνω από 1.200 παραστάσεις στο ενεργητικό του, έχει βραβευτεί από το Φεστιβάλ Κωμωδίας Κρήτης το 2022, έχει 5 solo special, ενώ το τελευταίο, η «Βλακεία παράσταση» θα παρουσιαστεί στις 31 Μαΐου στο Athens comedy festival!
Μέχρι το Καρναβάλι της Καλαμάτας έχει παρουσιάσει! Έχει επίσης δύο διαδικτυακές σειρές στο comedy lab, τα «έξω φρενών» και τα… «παπάρια μάντολες», ενώ τα βίντεο του στο tik tok έχουν φτάσει τα 3,6εκ. views.
Σε πολλούς είναι γνωστός ως… ο γιατρός του «Παρά 5» ή ο σκληρός απατεώνας από το «Η ζωή της άλλης» ή ως λοχίας Τσιπέλης στο «Παρθένα Ζωή» ή ως συμπαρουσιαστής στο τηλεπαιχνίδι «Λες και το ‘ξερες» ή… ή…
Κατέχει επίσης το Πανελλήνιο ρεκόρ παραστάσεων σε δυσπρόσιτες περιοχές, σε μέρη που πρώτος και μοναδικός έκανε γνωστό το stand up comedy!
Με… λίγα λόγια: ένας έμπειρος κωμικός που αξίζει να δείτε, γιατί ο τύπος είναι… ιστορία!

 

– Γιώργος Καραμανλής

Ο Γιώργος Καραμανλής ξεκίνησε το stand up comedy ένα βράδυ. Έχει παίξει σε εκατομμύρια παραστάσεις στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα σε θέατρα, σκηνές και μπαρ. Αυτόν τον καιρό τρέχει και τη σόλο του παράσταση. Μετά από χιλιάδες χρόνια ενασχόλησης με το σταντ απ έχει στη φαρέτρα του σύντομα αστεία, παρατηρήσεις, προσωπικές ιστορίες, διάδραση και αυτοσχεδιασμούς αναλόγως τη φάση. Δεν ξέρει τι είναι η φαρέτρα. Έψαξε και είδε. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΞΟΤΗΣ!!!
Όταν το συναίσθημα συναντά τη μαγεία όλα είναι πιθανά. Ελπίζει να κάνει μεγαλειώδη καριέρα και στο εξωτερικό. Το εξωτερικό δεν το ελπίζει. Φοβάται!
Έχει βαρεθεί τη δόξα. Έχει συμμετάσχει παντού. Στο Athens Comedy Festival, Mic Drop Comedy Club, στο Bob Theater Festival, στο Athens English Comedy Club, στο Λοσάντζελε Comedy Club, κ.α. και σίγουρα έχει δώσει ρέστα στο Havana Club. Έχει κάνει άπειρα Stand Up Comedy Tour σε όλη την Ελλάδα. Μετά απέκτησε εμπειρία και συνέχισε να κάνει. Ελπίζει κάποια στιγμή να πάρει χορηγία για το ηλίθιο αστείο με το ρούμι.
Είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η μάνα του. Μετά τον έρπη στο Γούντστοκ. Του αρέσει το ξύσιμο. Στον ελεύθερο του χρόνο είναι γάτα. Σιχαίνεται το μπεγλέρι. Στο παρελθόν έχει κάνει πολλά. Born to Be Mild!
Είναι μπαρουτοκαπνισμένος και κοτσονάτος. Κοσμογυρισμένος σε όλη την Ελλάδα. Σε μπαρ, θέατρα, αυλές, ταράτσες, υπόγεια, μεζεδοπωλεία, φεστιβάλ, κάμπινγκ, πάρτυ, στάδια, όσκαρ, μπάφτα. Ήρθε η ώρα να τον απολαύσετε κι εσείς!

 

– Πιέρρος Πατουχέας

Ο Πιέρρος Πατουχέας είναι stand up κωμικός από το 2015 και γεωλόγος από το 2014. Κανένας δεν πίστευε σε αυτόν τον συνδυασμό, αλλά τελικά κατάφερε να κάνει και τις πέτρες να γελάνε. Διοργανώνει παραστάσεις και open mics και είναι ιδρυτικό μέλος της κωμικής συλλογικότητας Homo Comedius και της Crazy Duck Comics.

 

– Αποστόλης Κωστούλης

Ο Αποστόλης Κωστούλης, γέννημα θρέμμα της Λάρισας, είναι ένα ανήσυχο πνεύμα που εκφράζεται μέσα από διαφορετικές πτυχές. Βασική πηγή έκφρασης αποτελεί σχεδόν σε όλη του τη ζωή η μουσική. Οι σπουδές του στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό τον έφεραν σε επαφή με έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης: την κωμωδία. Από το 2020, όταν δεν παρουσιάζει το εκπαιδευτικό stand up Ευρωπαϊκής ιστορίας, κάνει το σατιρικό podcast «Μπουκίτσες Ιστορίας», το οποίο απέσπασε δύο διακρίσεις στο διεθνές φεστιβάλ podcast Θεσσαλονίκης. Όταν δεν κάνει το podcast, γράφει σατιρική λογοτεχνία, όπως το βιβλίο του «Καλλωπίζοντας το τέρας». Βέβαια, τις περισσότερες μέρες δεν κάνει τίποτα απ’ όλα αυτά γιατί τιμά την παράδοση του τόπου του, της Πόλης του Καφέ.

 

 

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

– Αριστοτέλης Ρήγας

Ο Αριστοτέλης Ρήγας, stand up comedian και μουσικός, δημιουργός της επιτυχημένης σειράς «είμαι υπέρ» στο youtube και σε podcast, ασχολήθηκε με το stand up comedy για πρώτη φορά το Νοέμβρη του 2012, με τη συμμετοχή του στο “2ου Φεστιβάλ stand up comedy” από το οποίο αποχώρησε με το 1ο βραβείο Κριτικής Επιτροπής και Κοινού. Από τότε έχει καταγράψει εκατοντάδες παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο και την Ευρώπη.
Έχει παρουσιάσει τρείς sold – out σόλο παραστάσεις που συνδυάζουν το stand –up comedy με τη μουσική κωμωδία (“musicomedy”- 2016, “τουρλού” – 2019, «και το όνομα αυτου» 2022 ) με εξαιρετικές κριτικές. Είναι καραφλός.

 

– Αλέξανδρος Τιτκώβ

Ο Αλέξανδρος Τιτκώβ ξεκίνησε κωμωδία το 2011. Είναι από τα πρώτα τρολλ στο YouTube, γνωστός τότε ως NightpowerGR. Έχει παίξει με όλη την αφρόκρεμα της ελληνόφωνης σκηνής σε μπαρ, θέατρα, φεστιβάλ, και πλατείες – καλός μαϊντανός ακούγεται! Το σταντ-απ του είναι σα να βλέπεις ένα τρελό να παραληρεί λέγοντας ακραία πράγματα, οπότε άμα θίγεστε εύκολα ή σοοκάρεστε με το παραμικρό αυτή η παράσταση δεν είναι για εσάς.

 

– Νίκος Τραγάκης

Ο Νίκος Τραγάκης ξεκίνησε stand up comedy το 2019 στο Comedy Cellar της Αθήνας, το Foka Negra. Μέχρι σήμερα και μετά από δύο καραντίνες έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις σε όλη την Αττική, στη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, και τώρα για πρώτη φορά στη Λάρισα. Το υλικό του περιστρέφεται γύρω από την καθημερινότητα και τους προβληματισμούς ενός λευκού Αθηναίου στα mid-30s του που τυχαίνει η κωμωδία, η μοναχικότητα και το heavy metal να ορίζουν τον τρόπο σκέψης του. Έχει συμμετάσχει στην εκπομπή “Pizzatakes” του Ηλία Φουντούλη και στη μεγαλύτερη εγχώρια stand up διοργάνωση, Αthens Comedy Festival, το 2023. Τη σεζόν 2022-23 άνοιγε την παράσταση «Κανονικά Απαγορεύεται» του Blink Mike.

 

– Κατερίνα Τσακνάκη

Την 28η Οκτωβρίου είπαμε όλοι “όχι”, αλλά η Κατερίνα είπε το “ναι” στην κωμωδία. Αυτή, και ο εγκλωβισμένος νταλικέρης που βγαίνει πάνω στην σκηνή όταν μιλάει.
Μεγάλωσε με δύο άντρες στο σπίτι. Άρα το αγαπημένο της παιδικό δεν ήταν η μπάρμπι αλλά το «Πατριαρχικό μου πόνυ». Με καταγωγή από τη Λάρισα, από το 2017 κάνει αστεία για την πόλη της κι όσα έχει ζήσει σαν Λαρισαία στην Θεσσαλονίκη. Και μέχρι στιγμής, τυρί το λόγο της!

 

– Αλέξανδρος Ωμέγας

Ο Αλέξανδρος Ωμέγας είναι ένας διάσημος και επιτυχημένος μουσικός. Πρόκειται για αστικό θρύλο της Λάρισας. Έχοντας κάνει τα πάντα στη μουσική, επέλεξε να κάνει στροφή στην καριέρα του αναζητώντας νέες προκλήσεις. Έτσι, έφτιαξε μια νέα ταυτότητα και αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του ως κωμικός. Με μηδενική εμπειρία και καμία παρουσία σε open mic, είναι η πλέον κατάλληλη επιλογή αν θέλετε να δείτε κάποιον να πεθαίνει στη σκηνή.
Υ.Γ. η ταυτότητά του θα παραμείνει κρυφή μέχρι να ανέβει στη σκηνή, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα φρενίτιδας επειδή ως μουσικό τον ξέρουν όλοι στη Λάρισα!

 

 

Μοιράσου το άρθρο