Έρχεται η απολαυστική κωμωδία “Φτυστός ο μακαρίτης” της Πένυς Φυλακτάκη

Πρεμιέρα από την Ερασιτεχνική Σκηνή «Ανδρέας Τσατσαρής».

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 κάνει πρεμιέρα η κωμωδία της Πένυς Φυλακτάκη «Φτυστός ο μακαρίτης», το νέο έργο της Ερασιτεχνικής σκηνής «Ανδρέας Τσατσαρής». Πρόκειται για μια απολαυστική κωμωδία που κρατάει το κοινό σε αγωνία για το μυστικό ή ίσως καλύτερα την κατάρα της οικογένειας Μπεζενόγλου, που περνάει από γενιά σε γενιά.

 

Επί σκηνής:

Μια γέννα, αλλά και μια κηδεία, απόπειρες… αυτοκτονίας, αλλά κυρίως πολύ γέλιο. Το έργο είναι μια σάτιρα της ελληνικής κοινωνίας, από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα μέχρι και σήμερα, με στοιχεία φαρσοκωμωδίας.

Μεσα από την πλοκή ο θεατης αναγνωρίζει τα κακώς κείμενα σε όλους τους τομείς της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής. Το έργο γράφτηκε το 2012 όταν η οικονομική κρίση κυριαρχούσε και ταλάνισε όλη την Ελλάδα. Τα πρόσωπα του έργου είναι χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι μιας κοινωνίας σε κρίση που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε αυτήν.

Η λυτρωτική φράση, «Φτυστός ο μακαρίτης», στο τέλος κάθε σκηνής μεταδίδει το φταίξιμο στην κληρονομικότητα και μόνο! Στην ουσία όμως καταδεικνύει το αντίθετο. Την αλήθεια και τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας με την ηθική της, τα κρυμμένα ερωτικά πάθη, την διακωμώδηση του θανάτου, την ερωτική ταυτότητα, την δημοσιογραφική και πολιτική διαφθορά.

Παραστάσεις θα δοθούν στις 11, 12, 15, 16, 17, 18, και 19 Μαΐου 2024 στις 21:15 το βράδυ στο Αμφιθέατρο του 6ου Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας (Έναντι gea-Νεάπολη).

 

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Δεδούσης Απόστολος

Κουκουλιάφκα Βίκυ

Μαργούδα Κατερίνα

Μπαχατίρογλου Κίμωνας

Τσιρωνά Θάλεια

Χαρισμαϊδης Γιάννης

Χατζηστεργίου Αγγελική

Χατζηστεργίου Κώστας

Φωνή: Μποντικούλης Πάρις

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Άκυς Μητσούλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευγενία Μιχάλη

Οργάνωση Παράστασης: Ελένη Φασούλα.

Φωτογραφίες: Φώτης Νατσιούλης

Μοιράσου το άρθρο