Έρχεται νέο ρολόι στον λόφο του Φρουρίου όπως τότε…

Η απόφαση πάρθηκε, το θρυλικό ρολόι του Φρουρίου θα κατασκευαστεί ξανά, καθώς από την καρδιά των παλιών Λαρισαίων δεν γκρεμίστηκε ποτέ!

Πιο συγκεκριμένα, στο διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε ότι υλοποιείται η προεκλογική του δέσμευση για την δημιουργία του νέου ρολογιού της πόλης με την διαδικασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων. Ο Δήμαρχος συγκεκριμένα είπε: “Θα δούμε από την μελέτη τον χώρο που θα χωροθετηθεί. Έχει επιλεγεί ο τρόπος του διαγωνισμού σε συνεργασία με τον σύλλογο αρχιτεκτόνων. Θα δούμε αν το ρολόι είναι επισκέψιμο, ή αν θα αποτελέσει ένα μικρό μουσείο γίνονται συζητήσεις με τον σύλλογο των αρχιτεκτόνων και την τεχνική υπηρεσία”.

Από την πλευρά της η επικεφαλής  της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου συμφώνησε με την απόφαση και τόνισε μεταξύ άλλων: “Είναι πολύ σημαντικό που έρχεται έστω και τώρα αυτός ο διαγωνισμός. Το ρολόι θα συνδέσει το σήμερα με το αύριο. Πρέπει να δοθεί μια κατεύθυνση, για να ταιριάζει με το περιβάλλον και να συνάδει με τον χώρο, να μην φέρει κάποιος πχ μια μοντέρνα τέχνη που δεν θα ταιριάζει”.

Αρχιτέκτονες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για το ρολόι που θα αναβιώσει ξανά στο λόφο του Φρουρίου.

Τέλος οι παρατάξεις “Πρωτοβουλία αξιών”, “Λαρισαίων Κοινών” και “Λαϊκή Συσπείρωση” ψήφισαν “ναι”, με την “Ορμή Ανανέωσης” να ψηφίζει “λευκό”.

 

Μοιράσου το άρθρο