Έρχεται στο Θέατρο Τεχνών Λάρισας η παράσταση “Το Ημερολόγιο Μιας Τρελής”

Ο θρυλικός θεατρικός μονόλογος του Νικολάι Γκόγκολ αναβιώνει σε queer edition στις 6 και 7 Μαΐου στο Θέατρο Τεχνών Λάρισας

Μια παράσταση βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός Τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Νικολαΐδη και με πρωταγωνίστρια τη Φωτεινή Φιλοσόφου.

Μετά τη θριαμβευτική υποδοχή από κοινό και κριτικούς στην Αθήνα στο θέατρο Αλκμήνη, έρχεται στην Λάρισα για δύο μόνο παραστάσεις.

-Μια από τις πιο πρωτοποριακές παραστάσεις της σεζόν, Το Ημερολόγιο Μιας Τρελής, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Νικολάι Γκόγκολ, έρχεται στο Θέατρο Τεχνών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το έργο του Ν.Β. Γκόγκολ «Το Ημερολόγιο Ενός Τρελού» έχει κατοχυρώσει μια ξεχωριστή θέση όχι μόνο στη ρωσική, αλλά και στην παγκόσμια δραματουργία του 19ου αιώνα, έχοντας διαχρονική αξία. Και αυτό γιατί τόλμησε να πραγματευτεί ζητήματα-ταμπού σε μια εποχή που τα κοινωνικά αντανακλαστικά ορίζονταν από κραταιές προκαταλήψεις και ταξικά στερεότυπα, με βαθύτατες ρίζες την υποκρισία, την καταπίεση και το φόβο.

Ο χαμηλόμισθος υπάλληλος του πρωτότυπου έργου του Γκόγκολ εδώ έχει μετατραπεί σε μια φτωχή γυναίκα γύρω στα 50, στην οποία αποδόθηκε το ανδρικό φύλο κατά τη γέννησή της.

Νιώθοντας ως παράσιτο της ίδιας της ζωής, καθηλωμένη στον πάτο και αναγκασμένη να βλέπει ανήμπορη το τέρας ονόματι κοινωνία να τη μαστιγώνει, είτε μέσα από την κακοποιητική συμπεριφορά των γονιών της, είτε μέσα από τη χλεύη των ανωτέρων της στο Υπουργείο που δουλεύει, είτε μέσα από το άγριο bullying των απλών και καθημερινών ανθρώπων που την περιτριγυρίζουν, η ηρωίδα κάθεται και γράφει.

Ανοίγει με γενναιότητα τις σελίδες του ημερολογίου της, αφηγείται την ιστορία της, ερωτεύεται, παραληρεί, χορεύει, τραγουδά, ονειρεύεται, ελπίζει, απογοητεύεται, σκιαγραφώντας έναν κόσμο γεμάτο ανισότητες και ρατσισμό.

«Το Ημερολόγιο ενός Τρελού» μετατρέπεται σε «Ημερολόγιο Μιας Τρελής» και ξαναγράφει τις σοκαριστικές σελίδες του θρυλικού μονολόγου του Νικολάι Γκόγκολ, σε μια queer edition που θα συζητηθεί.

Διότι ο κόσμος είναι πολύ πιο όμορφος όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας για αυτό που είναι πραγματικά.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 14 ετών.

Ταυτότητα Παράστασης

Συγγραφέας: Νικολάι Γκόγκολ

Διασκευή/Δραματουργική επεξεργασία: Στέφανος Νικολαΐδης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης

Σκηνικά/Κοστούμια: Όλγα Σχοινά

Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαΐδης

Φωτισμοί: Στέφανος Κομιανός

Φωτογραφίες: Γιάννης Ανδρουλάκης

Promo Trailer: Αντώνης Μανδρανής

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σπύρος Κωνσταντούλας

Hairstyling & Makeup artists: Soul Rockers Makeup

Πληροφορίες

Θέατρο Τεχνών Λάρισας

Τζαβέλα 1 & Εργ .Πρωτομαγιάς

Τηλέφωνο 2410-534313

Διάρκεια: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Παραστάσεις: Σάββατο 6 Μαΐου στις 21:00

και Κυριακή 7 Μαΐου στις 19.30

Εισιτήρια:

Προπώληση-Κρατήσεις:

12 ευρώ στο ταμείο του θεάτρου τηλ:2410-534313 εργάσιμες ώρες

και 6944366784 όλο το 24ωρο

Τιμές Εισιτηρίων: Ταμείο την ώρα της παράστασης 14 ευρώ- Μειωμένο 12 ευρώ (για φοιτητές, ΑΜΕΑ, ανέργους, άνω των 65 ετών κ.λπ.)

Μοιράσου το άρθρο