Ανεπανάληπτος! – Το τραγούδι του Τόλη για την Λάρισα και το ντουέτο με τον Στράτο Διονυσίου στο “Φάληρο”

Ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια, σήμερα Δευτέρα, 19 Ιουλίου, μία εβδομάδα ακριβώς πριν από τα γενέθλιά του.

Ήταν ένας άνθρωπος που πέρασε από τη φτώχεια στην αναγνώριση, που βίωσε παράφορους έρωτες και κραυγαλέους χωρισμούς έως ότου έριξε άγκυρα σε μια στέρεα πολύχρονη σχέση. Που έζησε απογοητεύσεις, περιπέτειες, δοκιμασίες, προδοσίες. Που έκανε φάουλ ως μακροχρόνιος φοροοφειλέτης Δημοσίου βάζοντας τρικλοποδιά στην πολιτική καριέρα της αγαπημένης του συζύγου. Που δημιούργησε χρέη, υποχώρησε σε κόλακες, έγινε θύμα εκμετάλλευσης. Χάρη στη λαϊκή αποδοχή και την επιβράβευση του ταλέντου του, όμως, έμαθε να ζει προνομιακά σαν γαλαζοαίματος με πολυτελή δώρα και μεγαλειώδη κεράσματα.

Τραγούδησε σε πολλά νυχτερινά κέντρα της χώρας και δε θα μπορούσε φυσικά από αυτά να λείπει η Λάρισα. Μάλιστα στο YouTube υπάρχει μια σπάνια ηχογράφηση από ένα ντουέτο του με τον αείμνηστο Στράτο Διονυσίου από το κέντρο “Φάληρο”. Ακούστε το παρακάτω:

 

Όταν ο Τόλης τραγουδούσε για την Λάρισα

Ο Τόλης Βοσκόπουλος όμως κυκλοφόρησε και τραγούδι που φέρει στον τίτλο του τη Λάρισα. Πρόκειται για το «Κοντά σου ξαναγύρισα (Λάρισα)» που κυκλοφόρησε το 1985 σε στίχους και μουσική του μεγάλου Τάκη Μουσαφίρη.

«Στη Λάρισα βγαίνει ο αυγερινός

κι από το σπίτι σου καπνός.

Τον κόσμο όλο γύρισα

κοντά σου ξαναγύρισα» αναφέρει το ρεφρέν. Ακούστε το τραγούδι παρακάτω:

 

Μοιράσου το άρθρο