Ανοίγει ο θερινός κινηματογράφος με “Τα Πνεύματα του Ινισέριν”

Το αγαπημένο καλοκαιρινό στέκι της πόλης, ο θερινός κινηματογράφος Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά, ανοίγει την Τρίτη 6 Ιουνίου με μια εξαιρετική ταινία του Μάρτιν Μακ Ντόνα “Τα Πνεύματα του Ινισέριν”.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, προσκαλούν όλους τους Λαρισαίους στο φιλόξενο και δροσερό κινηματογράφο μας, να απολαύσουν σπουδαίες ταινίες από όλο τον κόσμο, παλιές και καινούριες, στο καθιερωμένο καλοκαιρινό κινηματογραφικό μας ταξίδι.

Ραντεβού στον θερινό!

 

Από Τρίτη 6 Ιουνίου έως Σάββατο 10 Ιουνίου στις 22:00, θα προβληθεί η τελευταία ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα “Τα Πνεύματα του Ινισέριν”, μια συγκινητική, διασκεδαστική όσο και διεισδυτική ματιά στην ιλαροτραγωδία της ανθρώπινης (συν)ύπαρξης, με φόντο ένα σκληρό εμφύλιο πόλεμο κι ένα μαγευτικής αγριότητας φυσικό τοπίο.

Το 1923 σ’ ένα παραθαλάσσιο ιρλανδικό χωριό, το Ινισέριν, η μακροχρόνια φιλία του Παντράικ και του Κολμ διακόπτεται απότομα, όταν ο δεύτερος του ζητάει να μείνει μακριά του, προκειμένου να αφιερωθεί στη μουσική του.
Ο Παντράικ, ωστόσο, αρνούμενος να συμφιλιωθεί με αυτό το ακατανόητο για εκείνον γεγονός, προσπαθεί να βρει τρόπους να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσά τους, όταν ο Κολμ τον προειδοποιεί πως κάθε φορά που θα αποπειράται να του ξαναμιλήσει, εκείνος θα κόβει ένα από τα δάχτυλά του. Ταυτόχρονα, η καθημερινότητα του χωριού ανατρέπεται από αυτή την παράξενη υπόθεση.

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, όπου ο Φάρελ κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού και ο ΜακΝτόνα το βραβείο καλύτερου σεναρίου. 3 Χρυσές Σφαίρες, Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία Μιούζικαλ ή Κωμωδία, Α΄ Ανδρικού Ρόλου στην κατηγορία Μιούζικαλ ή Κωμωδία και Σεναρίου. Υποψήφια για 9 Όσκαρ, δέκα υποψηφιότητες στα BAFTA.

Δραματική Κομεντί 2022 | Έγχρ. | Διάρκεια: 114΄
Αγγλο-αμερικανο-ιρλανδική ταινία, σκηνοθεσία Μάρτιν ΜακΝτόνα με τους: Μπρένταν Γκλίζον, Κόλιν Φάρελ, Κέρι Κόντον, Μπάρι Κιόγκαν

Μοιράσου το άρθρο