Ανοίγει τις πύλες του το “Μουσικότροπο” με πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Γεμάτο εκπλήξεις, με πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, παρουσία αξιόλογων καλλιτεχνών, σολίστ και μουσικών συνόλων που διαπρέπουν στην παγκόσμια μουσική σκηνή ανοίγει το ερχόμενο Σάββατο 12 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας τις πύλες του το φεστιβάλ «Μουσικότροπο», για το οποίο παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης συνέντευξη τύπου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

«Πρόκειται για ένα σύνολο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και ένα φεστιβάλ με απήχηση, υψηλής αισθητικής, που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μιας πλατιάς μερίδας κοινού», ανέφερε ο διευθυντής του ΔΩΛ Απ. Αλεξίου.

Παίρνοντας τον λόγο ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας στάθηκε ιδιαιτέρως στην παρουσία του καταξιωμένου Λαρισαίου σολίστ Σ. Ζησόπουλου, με τον σπουδαίο καλλιτέχνη που διαπρέπει στο εξωτερικό εμφανώς συγκινημένο να δηλώνει πως δεν θέλει να χάσει την επαφή του με τα πάτρια.

«Το φεστιβάλ τοποθετεί τη Λάρισα σε μια περίοπτη θέση στο πανελλήνιο αλλά και στο ευρωπαϊκό μουσικό κάδρο», τόνισε από την πλευρά του ο Χρ. Λενούτσος, εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του «Μουσικότροπου», παρουσιάζοντας και το πλαίσιο των εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν συναυλίες, αλλά και μουσικά εργαστήρια και έκθεση ζωγραφικής.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων η Ρ. Αντωνοπούλου και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, ενώ τη λήξη του φεστιβάλ, την Κυριακή 3 Απριλίου, θα σημάνει μία συναυλία – αφιέρωμα στους Έλληνες συνθέτες, με προσκεκλημένη τη Μαρία Φαραντούρη. Στην πρώτη μεγάλη συναυλία, το Σάββατο 12 Μαρτίου, προσκεκλημένη είναι η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου μαέστρου Βύρωνα Φιδετζή.

Σολίστ της βραδιάς θα είναι ο Λαρισαίος βιρτουόζος βιολονίστας Σωτήρης Ζησόπουλος που ζει και εργάζεται στη Γερμανία, ερμηνεύοντας το απαιτητικό κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Ρε μείζονα, έργο 62 του Μπετόβεν. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, για τα 250 χρόνια από τη γέννησή του και θα την προλογίσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Μαλιάρας.

Μοιράσου το άρθρο