Απόκριες 2023 στην Ανατολή Αγιάς: Αποκριάτικο ξεφάντωμα για μικρούς και μεγάλους

Ο Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» διοργανώνει αποκριάτικο ξεφάντωμα, για μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. με το παραδοσιακό έθιμο του ανάμματος της φωτιάς! Πρόκειται για ένα έθιμο το οποίο, όπως υποστηρίζει η Λαογραφία, σηματοδοτεί τη μετάβαση από το χειμώνα στην άνοιξη όπου η φύση αναζωογονείται και ανασταίνεται. Η φωτιά θα κάψει όλα τα κακά και τα δυσάρεστα και τη θέση τους θα πάρουν τα ευχάριστα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι στο Σχολείο, με άφθονο κρασί και ψητά προσφορά του συλλόγου. Την ορχήστρα αποτελούν οι: Κωσταβέλης Γιώργος στο μπουζούκι και στο τραγούδι, Κωσταβέλης Αποστόλης στο κλαρίνο και Μπέσας Δημήτρης στο τραγούδι.

Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, στην αυλή του σχολείου, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν νηστίσιμες λιχουδιές, παραδοσιακή λαγάνα και φασολάδα, διατηρώντας την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και γιορτάζοντας μια ιδιαίτερη μέρα, καθώς συμβολίζει την πνευματική και σωματική «κάθαρση» πριν από την κατάνυξη της Μεγάλης Σαρακοστής.

Μοιράσου το άρθρο