“Από τον Iggy Pop έως τον Μανώλη Χιώτη”: Παρουσίαση της πρώτης προσωπικής έκθεσης του Σέμη Πετράκη

ΈΚΘΕΣΗ: Τα έργα είναι πίνακες (Κολάζ) που «κλείνουν» το μάτι στο Σουρεαλισμό και έχουν δημιουργηθεί με «σύγχρονα εργαλεία και μέσα» και όχι με την κλασική μορφή ζωγραφικής.

Το Las Ramblas παρουσιάζει την πρώτη προσωπική έκθεση του Σέμη Πετράκη με τίτλο: «Από τον Iggy Pop έως τον Μανώλη Χιώτη – Μία διαδρομή δεκατεσσάρων χρόνων σε επτά δημιουργίες»

Επτά δημιουργίες που εξελίχτηκαν μέσα από προσωπικές ιστορίες και με πρώτο ρόλο τη μουσική.

Έκθεση: Las Ramblas (5 σημεία – 7 έργα / Λάρισα) Διάρκεια: από 02.02.2024 έως 03.03.2024 Εγκαίνια: Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου | Απόλλωνος 8 | Ώρα: 20:00 Έργα: Απόλλωνος 8 – Καλλιθέας 1 – Χατζημιχάλη 88 – Βόλου 4 – Κούμα & Ασκληπιού

 

Λίγα Λόγια:

Αν δεν γνωριζόμαστε, να συστηθούμε. Ονομάζομαι Σέμης Πετράκης. « Γεννήθηκα πριν από αρκετά χρόνια όταν ακόμη η τηλεόραση ήταν ασπρόμαυρη και ο κόσμος στην Ελλάδα ζούσε ανάμεσα στο γύψο και τη Δημοκρατία. Θυμάμαι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας, το AIDS, τον Άρη του Γκάλη και του Γιαννάκη να είναι η ομάδα όλων μας, οι U2 και οι Depeche Mode να είναι τα πρώτα μου μουσικά ακούσματα και η διασκέδαση να είναι κάθε Σάββατο στη Disco…

Μεγαλώνοντας έζησα σε αρκετά και διαφορετικά σημεία της Ελλάδας. Πάντα μέσα μου (ακόμη και σήμερα) μου άρεσε να εξερευνώ, να μαθαίνω και να λαμβάνω εικόνες και εμπειρίες. Να ενθουσιάζομαι καθημερινά.

Έζησα έντονη Εφηβική και Ενήλικη ζωή και βιολογικά και στην ψυχολογία, γεμάτη έρωτες, ανακαλύψεις, εμπειρίες, χαρές, απογοητεύσεις, χαμόγελα και εικόνες

Όλα αυτά τα χρόνια με συντρόφευαν δύο κομμάτια. Η Μουσική και οι τρόποι καλλιτεχνικής έκφρασης.

Περνώντας τις δεκαετίες και φτάνοντας κάπου στις αρχές του 2010 κατάφερα να μπω σε μονοπάτια που ήταν πιο κοντά στην αρχέγονη φύση μου και να φέρω σε ισορροπία τη σκέψη με την έκφραση. Κάπως έτσι ξεκίνησε η δημιουργία έργων που θα βρει κάποιος στα καταστήματα Las Ramblas.

Στην αρχή του 2010 ανακάλυψα το πώς μπορώ να αποτυπώσω τον έρωτα, την επιθυμία, την οργή, το θυμό, την ελευθερία, το χαμόγελο… τη φύση μου!

Στις αρχές του 2024 έχοντας κατακτήσει πολλά από τα παραπάνω, ήρθε η στιγμή οι δημιουργίες μου να «εμφανιστούν» στο… Φως.

* Όλα τα Έργα έχουν δημιουργηθεί με όχημα τα μουσικά κομμάτια που τ’ ακολουθούν. Σαν τον ποδηλάτη και το ποδήλατο… ΜΑΖί. *Ευχαριστώ το Δημήτρη που με τον τρόπο του με βοήθησε να εκφράζομαι » * Τα έργα είναι πίνακες (Κολάζ) που «κλείνουν» το μάτι στο Σουρεαλισμό και έχουν δημιουργηθεί με «σύγχρονα εργαλεία και μέσα» και όχι με την κλασική μορφή ζωγραφικής.

Μοιράσου το άρθρο