Αυτές είναι οι εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας για την περίοδο των Χριστουγέννων

Στo πλαίσιo των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, συνδιοργανώνουν εορταστικές συναυλίες με μουσικά σχήματα του Ωδείου, ώστε να… ξεπροβοδίσουμε αυτή τη δύσκολη χρονιά με μουσική που εξημερώνει τα ήθη, συμβάλλει στην αισθητική καλλιέργεια και στην πνευματική ανάταση, παρηγορεί, ψυχαγωγεί.

Συνοπτικά, θα πραγματοποιηθούν οι συναυλίες:

Ρεσιτάλ πιάνου Χρήστου Κτιστάκη
Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 – 20:00  ΔΩΛ

Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Fr. Chopin και Fr. Liszt θα ερμηνεύσει ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας Χρήστος Κτιστάκης, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου ώρα 20:00 στην αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Λ. υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του Συλλόγου Φίλων της Σ.Ο.Λ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα νυχτερινά Op.9 Nr 1 και Op.9 Nr 2, την Fantasie-Impromptu, το δεύτερο σκέρτσο Op.31, την «Ηρωική» Πολωνέζα Op. 53 του Fr. Chopin και την “Valee d’ Obermann” και 15η Ουγγρική Ραψωδία “Rakoczi-Marsch” του Fr. Liszt.

Η συναυλία πραγματοποιείται για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων της Σ.Ο.Λ.

Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές – μαθητές 5 ευρώ. 

 

INDONNATION Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο 
Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021- 20:00  ΔΩΛ 

H INDONNATION με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση τιμά τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία – Έλληνες σύγχρονοι συνθέτες.

Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές – μαθητές 5 ευρώ.

 

Συναυλία της Ορχήστρας Λαϊκής Μουσικής
 Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 – 20:00 ΔΩΛ

«Ένας αιώνας λαϊκή μουσική» είναι ο τίτλος του μουσικού αφιερώματος που θα παρουσιάσει η Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του ΔΩΛ το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Μια μουσική περιδιάβαση σε εμβληματικά τραγούδια της λαϊκής μούσας του 20ου αιώνα.

Από τον Μ. Βαμβακάρη και τον Γ. Παπαϊωάννου μέχρι τον Μ. Θεοδωράκη και τον Μ. Χατζιδάκι· από τον Β. Τσιτσάνη και τον Απ. Καλδάρα μέχρι τον Άκη Πάνου και τον Στ. Κουγιουμτζή· από τον Γ. Ζαμπέτα μέχρι τον Θ. Μικρούτσικο, το πρόγραμμα της συναυλίας θα διατρέξει τις σημαντικότερες στιγμές του λαϊκού μουσικού πολιτισμού της Ελλάδας.

Τραγούδια που όλοι αγαπάμε και τραγουδάμε όπως: «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Φραγκοσυριανή», «Κοντά στα ξημερώματα», «Στα χρόνια της υπομονής», θα ακουστούν από τις γνήσια λαϊκές φωνές του Αλέξανδρου Τσιωνά και της Αντωνίας Βισβίκη και την Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του ΔΩΛ  με τον πάντα προσεγμένο στη λεπτομέρεια ήχο της.

Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές – μαθητές 5 ευρώ.

 

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία – Μκτή Χορωδία ΔΩΛ & Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία»
Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 – 20:00 ΔΩΛ

Μουσικό οδοιπορικό με ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια των εορτών του δωδεκαημέρου, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Πόντος, Κέρκυρα, Καστοριά, Θράκη, Χίος, Μακεδονία, Δωδεκάνησα, Μ. Ασία, Ξάνθη, Σάμος, Κύπρος, κ.α.), συνδεδεμένα με το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Αμερικάνος».

Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές – μαθητές 5 ευρώ. 

 

Εορταστική Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου  2021 – 20:00 ΔΩΛ 

Εορταστικά  τραγούδια θα ερμηνεύσει η Σ.Ο.Λ. την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου ώρα 20:00 στην αίθουσα συναυλιών Δ.Ω.Λ. υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του Συλλόγου Φίλων της Σ.Ο.Λ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστές μελωδίες όπως “The Christmas song”, “Have yourself a merry little Christmas”, “Sleigh ride”  κ.α. καθώς επίσης και τη σουίτα «Καρυοθραύστης» από το ομώνυμο μπαλέτο του P. I.  Tchaikovsky.

Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές-μαθητές 5 ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο