Βραβείο για την Ελένη Εξάρχου στον Διεθνή Διαγωνισμό “Animegaron 2023”

Μία ακόμη διάκριση πρόσθεσε στο ενεργητικό της η συνθέτρια, πιανίστρια, μαέστρος και ενορχηστρώτρια, Ελένη Εξάρχου, που εδώ και χρόνια ζει στη Λάρισα, καθώς απέσπασε το τρίτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό «Animegaron 2023».

Πρόκειται για διαγωνισμό Μουσικής Σύνθεσης για ταινία animation, που διοργάνωσε για 6η χρονιά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε έναν επιτυχημένο θεσμό που προσέλκυσε πολύ μεγάλο αριθμό υποψηφίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό (ΗΠΑ, Ινδονησία, Ισπανία κλπ.).

Στον φετινό διαγωνισμό, που έγινε σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, οι συμμετέχοντες έγραψαν μουσική για την ταινία της Αναστασίας Παπαδοπούλου, με τίτλο “Elevator alone”.

Σαν επιστέγασμα της λήξης του Animegaron 2023 είναι η φιλοξενία των συνθετών και συνθετριών που διακρίθηκαν στην ειδική πλατφόρμα προβολής, διευκολύνοντας ταυτόχρονα την επικοινωνία και τη δικτύωσή τους με σκηνοθέτες, παραγωγούς και στελέχη της βιομηχανίας του θεάματος και του ακροάματος.

Η ταινία μικρού μήκους της Αναστασίας Παπαδοπούλου, επενδυμένη μουσικά από τις 11 καλύτερες συνθέσεις, παρουσιάστηκε και είναι διαθέσιμη στα social media του Μεγάρου, ενώ τα σάουντρακ είναι διαθέσιμα και στη μόνιμη πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο site του Μεγάρου.

 

Σύντομο βιογραφικό

H Ελένη Εξάρχου είναι συνθέτρια, πιανίστα, μαέστρος και ενορχηστρώτρια, πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και υπότροφος του IKY. Έχει αποκτήσει το δίπλωμα πιάνου με άριστα και ειδική διάκριση, καθώς και πτυχία ανώτερων θεωρητικών με άριστα από το ΚΩΘ. Σπούδασε  σύνθεση με τους Θ. Αντωνίου και Λ. Χατζηλεοντιάδη. Το 2018 κέρδισε το β΄ βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης για ταινία animation του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για μουσική στην ταινία “El Empleo”, και το 2019, α’ ειδική διάκριση για μουσική στην ταινία “Once upon a line”, της Alicja Jasina. Επίσης διακρίθηκε γράφοντας μουσική για την ταινία “Το παραμύθι του νερού”, του Νίκου Ραδαίου και την ταινία “Ahead”, της Ala Nunu. Έχει γράψει έργα για σόλο όργανα, φωνή, οργανικά σύνολα, ταινίες μικρού μήκους και θέατρο. Σήμερα είναι καθηγήτρια στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας και παράλληλα ασχολείται με μουσική επένδυση κινηματογραφικών και θεατρικών παραγωγών.

Μοιράσου το άρθρο