Βραδιά ποίησης από το ΠΟΚΕΛ στην 6η εβδομάδα αστρονομίας

Σ’ ένα σύμπαν γεμάτο αστερισμούς και γαλαξίες και στο πλαίσιο της 6ης Εβδομάδας Αστρονομίας Λάρισας, έρχεται μια βραδιά ποίησης από το ΠΟΚΕΛ, με αφορμή το στίχο του εθνικού μας ποιητή: «Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη … αστέρια», την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, στις 7:30 μ.μ. στον κήπο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο.

Η βραδιά ποίησης διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας και το Σχολείο Αστρονομίας, της ΚοινΣεπ «Έναστρον», με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Ζωντανή μουσική στην κιθάρα ο Σπύρος Καβαλλιεράτος και στο τραγούδι η Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού. Ποιήματα θα απαγγείλουν: Ζωή Γιουρούκη, Μαρία Διαμάντη, Χαρούλα Σανή, Ντόρα Βάγγια, Γεωργία Γιάγκου, Τασούλα Κιούση, Χρύσα Μαστοροδήμου και Βαγγέλης Ρεμπάπης, από τους ποιητές : Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργο Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Καββαδία, Τάσο Λειβαδίτη, Τίτο Πατρίκιο, Ανδρέα Εμπειρίκο, Τάκη Παπατσώνη, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι κ.α.

Τα ποιήματα έχει επιλέξει η φιλόλογος Βίλυ Χαδουλίτση (υπεύθυνη στο Εργαστήρι Ποίησης του ΠΟΚΕΛ «Εδώ μας βρίσκει η ποίηση»), ενώ τη σκηνοθετική φροντίδα και το συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Αργύρης Γιουρούκης.

Μοιράσου το άρθρο