Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής – Η Λητώ Τσακίρη και τα παραμύθια της

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τη σωστή διατροφή υπό την αιγίδα της  Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λάρισας,  προς τιμή της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής που γιορτάζεται κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 18.00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.
 
Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα  την επιτροπή του Θέματος 117 Β των Lions Β. Ελλάδος  “Για την οικογένεια και τη γυναίκα”,  με τη συμμετοχή του νέου Lions Branch Λάρισας Πηνειός και το τμήμα παιδιού του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων στο οποίο ανήκει η συγγραφέας Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου. Στην ανοιχτή αυτή  εκδήλωση το κοινό θα απολαύσει έμμετρα παραμύθια με θέμα τη σωστή  διατροφή των παιδιών και τα τραγούδια που τα ακολουθούν. Συμμετέχει η ηθοποιός και σκηνοθέτης Χρυσούλα Χρήστου,  η δασκάλα μπαλέτου  Δήμητρα  Κολτσίδα και οι μαθήτριες της Θα προλογίσει η διατροφολόγος Αναστασία Σιατήρα, ο Σεφ  Δημήτρης Τερζούδης και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας κα  Αφροδιτη Ξυνοπούλου Η Έφη Φαρμάκη θα παίξει στο πιάνο τα τραγούδια των βιβλίων και θα τα ερμηνεύσει η  Έλενα Γκατζα Το κοινό θα απολαύσει την επίσημη πρώτη  παρουσίαση  του νέου μουσικού παραμυθιού της Λητώς Τσακίρη  Παπαθανασίου απο τη σειρά της “Κυρά Διατροφή” με τίτλο “Οι βιταμίνες κάνουν πάρτι” με εικονογράφηση Νίκου Γιαννόπουλου και μουσική Αδρεάνας Ράπτη. Τη δράση στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του ΥΠΕΠΘ θα   πλαισιώσουν  διαδραστικά  μαθητές Νηπιαγωγείου του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής ΛΗΤΩ  μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους.
 
Χαιρετισμούς θα δώσουν οι αρχές του τόπου.
 
Διαμορφώνοντας ένα ισορροπημένο διατροφικό προφίλ στην καθημερινότητα των παιδιών μας,  διασφαλίζουμε την καλή τους υγεία για μία ολόκληρη Ζωή. Τα βιβλία που θα παρουσιαστούν,  προάγουν τις καλές διατροφικές συνήθειες μαθαίνουν στα παιδιά με έμμετρη γραφή τις ομάδες των τροφίμων, τις βιταμίνες και τα Superfoods και κυκλοφορούν υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και στα οπισθόφυλλα τους τα σχολιάζει ο πρόεδρος του ομίλου  Ιωάννης Μαρωνίτης.

Μοιράσου το άρθρο