“Δείπνο ηλιθίων” του Francis Veber στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος

Tο Θεσσαλικό Θέατρο φιλοξενεί στο θέατρο «Κώστας Τσιάνος» την ερασιτεχνική δημιουργία της πόλης. Η ερασιτεχνική δημιουργία είναι πάντα πολύτιμη για την δημιουργία μιας κοινότητας θεατρόφιλων αλλά και αναγκαία ως καλλιτεχνική έκφραση της πόλης. Ιδιαίτερα σε μια πόλη σαν την Λάρισα με μεγάλη παράδοση στην ερασιτεχνική δημιουργία.

Η ομάδα «ΟΝΕΙΡΩΝ ΘΑΥΜΑΤΑ» παρουσιάζει, στο πλαίσιο της Πόλης στο Προσκήνιο, το θεατρικό έργο «ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ» του Francis Veber, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Βούζα, από 1 έως 4 Ιουνίου, στο Θέατρο (του Μύλου) Κώστας Τσιάνος, στις 9:00μ.μ.

Το έργο

Κάθε Τρίτη, μια παρέα ευκατάστατων αστών στο Παρίσι, για να διασκεδάσει, συγκεντρώνεται για δείπνο. Μόνο που, ο καθένας απ’ αυτούς φέρνει μαζί του, ως συνοδό, τον «δικό του ηλίθιο» σε έναν ιδιότυπο κρυφό διαγωνισμό. Νικητής ανακηρύσσεται αυτός που φέρνει τον «καλύτερο ηλίθιο». Στο έργο του Francis Veber ένας τέτοιος «έξυπνος» τύπος είναι ο εκδότης Πιέρ Μπροσάν. Το «σύμπαν» του αποδομείται και καταρρέει σε χρόνο ρεκόρ χάρη στον «ηλίθιό» του, τον Φρανσουά Πινιόν, έναν εφοριακό που έχει εμμονή με την κατασκευή έργων μηχανικής με σπίρτα: η σύζυγός του τον εγκαταλείπει, η ερωμένη του τον αφήνει, η εφορία ετοιμάζεται να του κάνει έλεγχο, η υγεία του κλονίζεται.

Ο Francis Veber στην κωμωδία αυτή αποκαλύπτει τον σκληρό και απάνθρωπο κόσμο μας, αλλά μας τον δείχνει ελαφρώς παραμορφωμένο μέσα από μια άκρως κωμική κατάσταση, ώστε να μπορούμε να τον αντέξουμε!

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Κώστας Πελεκάνος, Δάφνη Δεληγιάννη, Χρήστος Τσάκος, Δημήτρης Βούζας, Κώστας Κορδέλας, Ντέπυ Τσιρακοπούλου, Θοδωρής Ματούλας, Χριστίνα Κορδέλα.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 6972700971

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Μοιράσου το άρθρο