“ΔΕΕ Διαταραχή έλλειψης ειλικρίνειας” την Τετάρτη στο Β’ Αρχαίο Θέατρο

Η CASK ανακοινώνει την παράταση της έκθεσης πορτρέτα, τοπία – Χλόη Ακριθάκη/Φίλιππος Τσιτσόπουλος, μέχρι τις 30/09/2021 και με χαρά σας προσκαλεί στην performance του Φίλιππου Τσιτσόπουλου, “ΔΕΕ Διαταραχή έλλειψης ειλικρίνειας”, την Τετάρτη 22/09/2021, στο Β’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, στις 21:00 (είσοδος ελεύθερη), η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Θέατρο, στα πλαίσια της ένταξής του στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος.
Θα προηγηθεί master class του καλλιτέχνη, με κλειστό αριθμό συμμετεχόντων στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου.
 
Αναλυτικότερα:
Στα πλαίσια της συμμετοχής του Θεσσαλικού Θεάτρου στο Δίκτυο Αρχαίου Δράματος, θα πραγματοποιηθούν Master Class (20 και 21 Σεπτεμβρίου, στους χώρους του Θ.Θ.) και  performace (22 Σεπτεμβρίου, στο Β’ Αρχαίο Θέατρο, στις 21:00) του καλλιτέχνη Φίλιππου Τσιτσόπουλου.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την γκαλερί CASK και παράλληλα με την έκθεση πορτρέτα/τοπία της Χλόης Ακριθάκη και του Φίλιππου Τσιτσόπουλου στο χώρο της γκαλερί (10 Μαΐου – 30 Σεπτεμβρίου, 2021).

20 και 21 Σεπτεμβρίου

H εύθραυστη βάρκα της ύπαρξής μας

Master Class με το Φίλιππο Τσιτσόπουλο

Η καθημερινή έκφραση είναι μια μάσκα, εφόσον μας δίνει μια κάλυψη ή ένα ψέμα. Δεν βρίσκεται σε αρμονία με την εσωτερική κίνηση. Επομένως, αν ένα πρόσωπο λειτουργεί τόσο καλά όσο μία μάσκα, ποιος ο λόγος να φορέσει ένα άλλο πρόσωπο;

Πήτερ Μπρουκ, Ένα άλλος κόσμος. Σαράντα χρόνια θεατρικής αναζήτησης 1947-11987. Μετάφραση: Ελένη Καραμπέτσου. Βιβλιοπωλείον της Εστίας. Αθήνα 1999

Μάθημα με εικόνες και βίντεο από τις δράσεις του καλλιτέχνη, performance lecture και μια συλλογική δράση με θέμα τη μάσκα.

Το master class θα αφορά περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. 

 22 Σεπτεμβρίου – Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, στις 21:00

ΔΕΕ: Διαταραχή Έλλειψης Ειλικρίνειας

Φίλιππος Τσιτσόπουλος – performance

Αλληλεπίδραση δυο κειμένων με μια μάσκα σε ένα Αρχαίο Θέατρο. Ένα ποίημα του J. Mekas σε αντιπαράθεση με το μονόλογο του Ριχάρδου Γ’. 

Loop έως εξαντλήσεως

Διάρκεια/ 45 λεπτα

Είσοδος ελεύθερη

Ο τίτλος αντικατοπτρίζει την ανικανότητα του καλλιτέχνη να μιλήσει με τα δικά του λόγια και τη σύνδεσή του με τα δικά του συναισθήματα. Χρειάζεται μια εξωτερική εκπυρσοκρότηση , συνήθως από ένα κείμενο ή μια φωνή κάποιου άλλου για να τον αφήσουν οι εσωτερικές του δεσμεύσεις να εκφραστεί. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, εν μέρει για να την αποδεχτεί και εν μέρει να την κάνει να σωπάσει μέσα του και να την επανατοποθετήσει.

Δεν αισθάνεται συναρπαστικός σε έναν κόσμο γεμάτο «αλήθεια» όπου χτίζει τους δικούς του ελλειμματικούς, σπασμένους κώδικες ειλικρίνειας και επικοινωνίας για να αντιμετωπίσει τον εαυτό του και τον καθρέφτη της ύπαρξής του πολλές φορές φορώντας μάσκες. Έλλειμμα ειλικρίνειας η ή Διαταραχή Έλλειψης Ειλικρίνειας κάνει έναν υπαινιγμό σε αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε «Ψέμα».

Ένα ψέμα που μπορεί να δημιουργήσει τη δική του αμφίδρομη αλήθεια.

Επιπλέον πληροφορίες:

https://www.thessaliko-theatre.gr/draseis/diethnes-diktyo-archaiou-dramatos/

και στα στοιχεία επικοινωνίας της CASK

Μοιράσου το άρθρο