“Δεν Υπάρχει Κακό” στο Χατζηγιάννειο

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, προβάλλουν την ταινία «Δεν Υπάρχει Κακό» του Ιρανού Μοχάμαντ Ρασούλοφ, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.

Ο Μοχάμαντ Ρασούλοφ είναι ένας καλλιτέχνης που βίωσε στο πετσί του ακριβώς το πόσο κακό υπάρχει στον κόσμο μας, όταν επιστρέφοντας στο Ιράν μετά το Φεστιβάλ Καννών του 2017, η Κυβέρνηση της χώρας του τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους, ως άτομο που καλλιεργεί την προπαγάνδα μέσα από το έργο του, απαγορεύοντάς του παράλληλα να ξαναγυρίσει ταινίες.

Το 24ωρο ενός μεσήλικα άντρα με την οικογένειά του μέχρι να ξαναπιάσει δουλειά. Η κρίσιμη νύχτα ενός αποφασισμένου στρατιώτη. Η τριήμερη άδεια ενός άλλου για να επισκεφθεί την αρραβωνιστικιά του που έχει γενέθλια. Η εβδομάδα ενός αγρότη/γιατρού της επαρχίας, όταν τον επισκέπτεται η ανιψιά του από τη Γερμανία.

Τέσσερις άντρες, τέσσερις ιστορίες χωρισμένες με σαφή κεφάλαια, συνθέτουν την εικόνα της άκαμπτης πολιτικής πραγματικότητας του σύγχρονου Ιράν και κάνουν ένα καυστικό σχόλιο για το σύστημα.

Τέσσερις καθηλωτικές βινιέτες, γυρισμένες κρυφά από το καθεστώς Αχμαντινετζάντ, επιχειρούν να ζυγίσουν τον ανθρώπινο αντίκτυπο της διαρκούς απειλής των πολιτικών διώξεων και της θανατικής ποινής στο σύγχρονο Ιράν.

Χρυσή Αρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Το μήνυμα της ταινίας είναι η δύναμή σου να λες Όχι!

Δραματική/ Ιράν – Γερμανία – Τσεχία 2020/ Έγχρ./ Διάρκεια 150΄/ Σκηνοθεσία: Μοχάμαντ Ρασούλοφ, με τους: Μοχάμαντ Σεντιγκιμέχρ, Μοχάμαντ Βαλιζαντέγκαν, Μπαράν Ρασούλοφ, Μαχτάμπ Σερβάτι, Αλιρεζά Ζατεπάραστ

Γενική είσοδος 4 ευρώ

Μοιράσου το άρθρο