Διάκριση για τη Λαρισαία μαέστρο Αλεξάνδρα Γκασδρόγκα – Επιλέχθηκε για το 14ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας

Μία Λαρισαία, η Αλεξάνδρα Γκασδρόγκα, ήταν ανάμεσα στους επτά -μόλις- νέους μαέστρους που επιλέχθηκαν για το 14ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Το σεμινάριο που αποτελεί έναν μοναδικό και ιστορικό πλέον θεσμό, καθώς είναι το μόνο τακτικό σεμινάριο διεύθυνσης ορχήστρας στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 12-17 Ιουλίου υπό τη διδασκαλία του διεθνούς φήμης καθηγητή διεύθυνσης ορχήστρας και αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου.

Η Αλέξάνδρα Γκασδρόγκα που είναι απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, κάτοχος διπλώματος πιάνου στην τάξη του κ. Χρήστου Κτιστάκη και πτυχίου αντίστιξης στην τάξη του κ. Ευριπίδη Μπέκου, απόφοιτος της Berufsfachschule fur Musik στο Bad Konigshofen, στο τμήμα σολιστικού πιάνου με καθηγητή τον κ. Michael Lorcher και διεύθυνσης ορχήστρας με καθηγητές τους κ. Elmar Koch και Ernst Oestreicher επιλέχθηκε από τον κ. Μιχάλη Οικονόμου να παρακολουθήσει το 14ο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας του ΟΠΑΝΔΑ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων ως ενεργό μέλος.

Στις 17 Ιουλίου συμμετείχε στη συναυλία που δόθηκε στο θέατρο Κολωνού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων διευθύνοντας τη Συμφωνική Ορχήστρα στη συμφωνία του W.A.Mozart No36 K425 (“Linz”).

Από το Σεπτέμβριο, η νεαρή Λαρισαία μαέστρος θα είναι φοιτήτρια της Musikhochschule στο Wurzburg της Γερμανίας.

Μοιράσου το άρθρο