Δράσεις του 6ου Φεστιβάλ Open Nights

Το δια-καλλιτεχνικό φεστιβάλ OPEN NIGHTS επιστρέφει πιο διαδραστικό από ποτέ, με προβολές, παραστάσεις χορού, performances, digital projects και εργαστήρια.

Τον φετινό Ιούνιο, στο πρώτο μέρος του 6ου φεστιβάλ, η πόλη μεταμορφώθηκε σε μια μεγάλη γκαλερί όπου οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Λάρισα, την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιούργησαν και συνομίλησαν με κοινό θέμα τη Στάση. Στο δεύτερο μέρος του, το φεστιβάλ συνεχίζει να εμπνέεται από το θέμα της Στάσης και δίνει έμφαση στην performance & τον αυτοσχεδιασμό.

Έτσι, από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου έως και τη Κυριακή στις 21 Νοεμβρίου, 2 νέες παραγωγές του φεστιβάλ που ξεκίνησαν τον Ιούνιο και ολοκληρώθηκαν τώρα, θα προβάλλονται με τη μορφή video στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του κεντρικού κτηρίου του Μύλου του Παππά, καθώς επίσης και η παρουσίαση του online διαδραστικού έργου της εικαστικού Stephanie Maier με τις δικές σας συμμετοχές στο project. Ώρες επισκέψεων: 18:00-22:30

Στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Μύλου του Παππά η είσοδος επιτρέπεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ισχύον αποδεικτικό νόσησης και ισχύον rapid test.

Λίγα λόγια για τα έργα:

Προβολές video

anamnesis: Ευαγγελία Λιουσιώτη (Αθήνα), μουσική: Κωσταντής Παπακωνσταντίνου

χορεύουν: Ευαγγελία Λιουσιώτη, Γεωργία Σεραλίδου

 

ANAMNESIS

Δυο γυναίκες, η καθεμία ως οντότητα ξεχωριστή, αλλά και οι δυο ως μικρή συλλογικότητα μέσα από ποιητικές εικόνες και κίνηση, εγκαινιάζουν μέσα τους τις έννοιες της ελευθερίας, της ταυτότητας, της συλλογικής μνήμης του τόπου τους. Βασικός χώρος είναι η ύπαιθρος και η φύση της Θεσσαλίας όπως παραδείγματος χάριν οι αχυρόμπαλες του κάμπου, τα χωράφια, το δάσος. Δυο γυναίκες μαζί με τα στοιχεία του περιβάλλοντος τους ως κινητήρια δύναμη, μπλέκονται και αρχίζει ένα ταξίδι, ένα αίσθημα αξίας, αυτογνωσίας, αυτοδυνάμωσης. Η δική τους στιγμή επανάστασης.

where is my body: Κορνηλία Χριστοδούλου (Αθήνα), Μουσικός: Ζήσης Μεζίλης

χορεύουν: Κορνηλία Χριστοδούλου, Ρούλα Καραφέρη

 

WHERE IS MY BODY

Πού βρίσκεται το αναλογικό σώμα μέσα στη νέα καθημερινότητα ψηφιοποίησής του; Μια video παραγωγή, μια στάση, μια παύση του σώματος μπροστά στην κάμερα, κατά την οποία το αναλογικό σώμα συναντά την ψηφιακή προβολή του.

Έκθεση φωτογραφιών

ENNUI?/ ΑΝΙΑ; Παρουσίαση του online διαδραστικού έργου της εικαστικού Stephanie Maier (Γερμανία)

Στην περίοδο του #metoo, που οι λέξεις σεξισμός, ανισότητα μεταξύ φύλων, στερεότυπα, ρόλοι, ηχούν όλο και περισσότερο στα αυτιά μας καθημερινά και μας εφιστούν την προσοχή, η Γερμανίδα εικαστικός, Stephanie Maier, μας καλεί να δημιουργήσουμε καλλιτεχνικά πάνω σε μια λέξη που θα επιλέξουμε και μας εκφράζει, σχετικά με τα στερεότυπα των ρόλων των φύλων, ειδικά κατά την περίοδο του εγκλεισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του φεστιβάλ ακολουθείστε στα social media:

https://www.facebook.com/Open.Nights.Off.Art/

https://www.instagram.com/opennightsfestival/

Το φεστιβάλ OPEN NIGHTS διοργανώνεται από την ομάδα χορού OFF ART – Σκηνικές Παρουσίες και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με πληθώρα φορέων της πόλης, της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Μοιράσου το άρθρο