Δυο παιδικά βιβλία παρουσιάστηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας “Αλέξανδρος Μπατζανούλης”

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας “Αλέξανδρος Μπατζανούλης” και η Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας (ΕΛΟΣΥΛ) παρουσίασαν σήμερα το απόγευμα στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, δύο παραμύθια του εκπαιδευτικού κ. Αλέξανδρου Μόκια με τίτλο «Τα ξεχωριστά Χριστούγεννα του Λευτέρη», (εκδόσεις Κομνηνός) και «Ο κορωνογιός που νίκησε την πανδημία», (εκδόσεις Υδροπλάνο).

Ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Μόκιας αναφέρθηκε στο νέο του βιβλίο «Τα ξεχωριστά Χριστούγεννα του Λευτέρη» τονίζοντας ότι “το βιβλίο μιλάει για ένα παιδί με αυτισμό, ώστε να δείξουμε ότι όλα τα παιδιά ακόμη και αν είναι διαφορετικά είναι ίσα. Το παιδικό βιβλίο έχει μεγάλη παιδαγωγική αξία και για τα παιδιά και για του ενήλικες και πρέπει εκπαιδευτικοί και γονείς να συνεργάζονται για προβάλλουν βιβλία, ώστε να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους”.

Στην εκδήλωση μίλησαν η πρόεδρος της ΕΛΟΣΥΛ  κ. Δήμητρα Μπαρδάνη και ο συγγραφέας των παραμυθιών.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν, αλλά και να τραγουδήσουν, παρέα με τη βρεφονηπιοκόμο κ. Ανθή Χατζητσολίδη και την παιδαγωγό και μουσικό κ. Σπυριδούλα Πουλιάση.

Δείτε περισσότερα στο larissapress.gr

Μοιράσου το άρθρο