Δωρεάν σεμινάριο με την Εβελίνα Πρεβέντη στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Σεμινάριο με ομιλήτρια την Εβελίνα Πρεβέντη, Ψυχολόγος /Συγγραφέας/ Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια στο τμήμα «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου από 10:00-13:00, με θέμα “Τρόποι δημιουργικής διδασκαλίας της μουσικής σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης και ΑμεΑ”.

Με γνώμονα τη σύγχρονη παιδαγωγική, η οποία επισημαίνει τη χρησιμότητα της δημιουργικότητας κατά τη διδασκαλία της μουσικής, αυτό το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε εκπαιδευτικό-παιδαγωγό που επιθυμεί να προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον και τα κατάλληλα υλικά και μέσα ώστε το παιδί να βοηθηθεί στον πειραματισμό, στην εξερεύνηση και στις ευκαιρίες για αυτοέκφραση μέσω της μουσικής.

Άξονες του σεμιναρίου:

Μουσική αγωγή – Σύγχρονες προσεγγίσεις εκμάθησης της μουσικής

H σημασία της δημιουργικότητας κατά τη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας

Τρόποι δημιουργικής διδασκαλίας της μουσικής σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης και ΑμεΑ

Kαλές πρακτικές ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών και μεταξύ των συνομηλίκων μαθητών

Νέα γενιά, νέα εποχή, νέα δεδομένα. Ανάλυση κοινωνικών συνθηκών και τρόποι προσαρμογής σ’ αυτές.

Συμβουλευτική και εκπαιδευτικός-παιδαγωγός

Η συμβολή της μουσικής στα προγράμματα αποκατάστασης των ατόμων με αναπηρίες

H σημασία της συμπερίληψης στη μουσική αγωγή

Το σεμινάριο θα εμπλουτιστεί με βιωματικά παιχνίδια και τεχνικές προκειμένου οι παρευρισκόμενοι να μάθουν πρακτικές για τη δημιουργική διδασκαλία της μουσικής σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης και ΑμεΑ.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και ανοιχτό προς όλους.

 

Λίγα λόγια για την Εβελίνα Πρεβέντη

Η Εβελίνα Πρεβέντη είναι ψυχολόγος, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1998 και σπούδασε στο Εθνικό́ και Καποδιστριακό́ Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Ψυχολογίας. Είναι αριστούχα υπότροφος μεταπτυχιακή́ φοιτήτρια στο τμήμα «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και εκπαιδευόμενη στη Ψυχοθεραπευτική́ Προσέγγιση «Gestalt Founda-tion».

Το 2018 εκδόθηκε η Ποιητική́ Συλλογή́ της με τίτλο «Σκιές στον Ενικό́» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Είναι συνιδρυτικό́ και διοικητικό́ μέλος ως Υπεύθυνη Τύπου και Διευθύντρια Επικοινωνίας στην Ελληνική́ Εταιρεία Έρευνας για την Πρόληψη του Καρκίνου «Cancer Prevention Research Group in Greece», επόπτρια στον τομέα έρευνας «Αγχώδεις Διαταραχές, Στρες, Ψυχονευροανοσοενδοκρινολογία (PNEI) και Καρκίνος» και υπεύθυνη στον Α’ Τομέα Ψυχολογίας στη Γραμμή́ δωρεάν Ψυχοκοινωνικής & Συμβουλευτικής υποστήριξης «Μια γραμμή́ αγάπης για όλους».

Είναι επιστημονική συνεργάτης του τμήματος BUSINESS & LIFE COACHING της F.F. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ, εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης, έχει εργαστεί́ ως ψυχολόγος σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στη Λάρισα ενώ παράλληλα, έχει ασχοληθεί́ με την επίβλεψη πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών σε θέματα Ψυχολογίας και Προαγωγής Υγείας και έχει αρθρογραφήσει για θέματα κοινωνικού́ περιεχομένου, ψυχικής ενδυνάμωσης και ψυχικών ασθενειών σε δημοφιλή περιοδικά. Έχει παρακολουθήσει μια σειρά́ από́ επιμορφώσεις που αφορούν την Κλινική́ Ψυχολογία, τον Επαγγελματικό́ Προσανατολισμό́ και τη Συμβουλευτική́ Εφήβων Και Ενηλίκων.

Μοιράσου το άρθρο