Δύο εμβληματικά κτήρια της Λάρισας στο επίκεντρο σεμιναρίου για τον Ελληνικό πολιτισμό

Σε δύο από τα εμβληματικότερα κτίρια της Λάρισας θα φιλοξενηθεί το διήμερο Σεμινάριο-σπονδή στον Ελληνικό Πολιτισμό, με εντονότατο το ενδιαφέρον επιστημόνων από όλη την Ελλάδα και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και αυτά δεν είναι άλλα από τα κτίρια του Διαχρονικού Μουσείου και της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείο «Γ.Ι. Κατσίγρα» Λάρισας, που κοσμούν τη Θεσσαλική πρωτεύουσα και αποτελούν κοιτίδες ιστορίας, παραγωγής πολιτισμού και πόλο έλξης επισκεπτών.

Συγκεκριμένα, διοργανώνεται, για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, στη Λάρισα, το Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, εξειδικευμένο διήμερο Σεμινάριο/Εργαστήριο, με τίτλο: «Νέες τεχνολογίες στις ανθρωπιστικές επιστήμες – εξειδικευμένη εκπαίδευση στις τεχνικές ανάδειξης και ψηφιοποίησης πολιτιστικής κληρονομιάς με μη καταστροφικές μεθόδους».

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Επιστημών, το Δίκτυο «Περραιβία» και το πρόγραμμα e RA του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, παίρνουν μια εξαιρετική πρωτοβουλία και συνδιοργανώνουν, για την Ελλάδα, μαζί με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και την ΕΚΠΟΛ- Περιφέρειας Θεσσαλίας, ένα στοχευμένο σεμινάριο/ Εργαστήριο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να δημιουργηθεί η επόμενη γενιά επιστημόνων υψηλής εξειδίκευσης, σε θέματα διάσωσης και συντήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με μη καταστροφικές τεχνικές.

Η δράση αυτή υποστηρίζεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας -Μουσείο «Γ.Ι. Κατσίγρα».

Μοιράσου το άρθρο