Δύο συναυλίες των Klangforum & PPCM το Σαββατοκύριακο στο ΔΩΛ – Στα πλαίσια του Φεστιβάλ outHEAR New Music Week

Δύο σπουδαίες συναυλίες από το φημισμένο μουσικό σύνολο Klangforum Wien θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ outHEAR New Music Week που διεξάγεται στη Λάρισα κατά το διάστημα 1-10 Απριλίου. Πρόκειται για μια διεθνή διοργάνωση που περιλαμβάνει ένα συμπόσιο, ανοιχτές πρόβες, εργαστήρια και συναυλίες με τους καταξιωμένους μουσικούς του μουσικού συνόλου Κlangforum Wien και φοιτητές του προγράμματος PPCM του Πανεπιστημίου του Γκρατς. Οι συναυλίες είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή στις 20:30, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για όλους.

Γι’ αυτές τις δύο πολύ σημαντικές συναυλίες μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, ο Διευθυντής του ΔΩΛ Χρήστος Λενούτσος, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Γκρατς Franck Bedrossian και Ορέστης Τουφεκτσής και ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημήτρης Παπαγεωργίου.

“Αποτελεί μεγάλη τιμή για το Ωδείο η φιλοξενία σπουδαίων προσωπικοτήτων της διεθνούς σκηνής και εκπαίδευσης στη μουσική. Δίνουμε βήμα σε νέους συνθέτες. Το Klanforum Wien έχει ερμηνεύσει 500 νέα έργα συνθετών και δεν θα μπορούσε να λείπει από το δικό μας φεστιβάλ”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος, Πάνος Σάπκας. Από τη μεριά του ο Χρήστος Λενούτσος απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της πόλης να δώσει το παρών στις συναυλίες για να γνωρίσουν τα νέα ακούσματα.

Πρόγραμμα:

Σάββατο 9 Απριλίου, Συναυλία: Klangforum & PPCM Μυρτώ Νιζάμη, Μιχάλης Παρασκάκης, Daniel Serrano, Angus Lee, Jieun Jeong, Peter Fahey, Jean-Patrick Besingrand, Aida Shirazi, Franck Bedrossian

Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας – 20:30

Είσοδος ελεύθερη

 

Κυριακή 10 Απριλίου, Συναυλία: Klangforum & PPCM Hyeokjae Kim, Zhuosheng Jin, Matthias Leboucher, Yuko Ohara, Antonis Rouvelas, Thanakarn Schofield, Manolis Ekmektsoglou, Ana Gnjatovic, Alessandro Massobrio

Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας – 20:30

Είσοδος ελεύθερη

Μοιράσου το άρθρο