Εγκαινιάζεται στη Λάρισα η έκθεση του γνωστού εικαστικού Moretti με τίτλο “Αλχημείες”

Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου ώρα 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του γνωστού εικαστικού Moretti με τίτλο «Αλχημείες», στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Κούμα 28).

Τα έργα δημιουργημένα με μικτές τεχνικές, πρεσβεύουν έναν αφηρημένο εξπρεσιονισμό (σουπρεματισμός), που μέσα από την ανάμιξη και χρήση των υλικών (ακρυλικά, σμάλτα και φύλλα από ευγενή μέταλλα), επιθυμεί να αποδείξει ότι η ζωγραφική τέχνη δεν χρειάζεται πάντα ένα εξωτερικό ερέθισμα αναφοράς.

Το συναίσθημα μπορεί να παράγεται απ το χρώμα και την σύνθεση πάνω στην ζωγραφική επιφάνεια και τις χρωματικές συνθέσεις. Ακριβώς όπως συμβαίνει με τις μουσικές συνθέσεις και τις μουσικές συγχορδίες (Wassily Kandinsky).

Η επίκληση συναισθημάτων γίνεται μέσω της σύνθεσης και των χρωμάτων δίχως θεματική ή επιρροή από εξωτερικούς παράγοντες, ξυπνώντας και αποκαλύπτοντας μέσω της δύναμης του υποσυνείδητου, συναισθήματα που ίσως και να μην ξέραμε καν ότι υπάρχουν μέσα μας.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 27 Μαρτίου έως 7 Απριλίου και θα λειτουργεί καθημερινά απογεύματα, ώρες 6 – 9 μ.μ. (εκτός Σαββατοκύριακου).

Μοιράσου το άρθρο