Εγκαινιάστηκαν οι “Ano-mies” του Μιχαήλ Βακαλούλη (Vakas) στο Wisedog

Η νέα δουλειά του εικαστικού Μιχαήλ Βακαλούλη (Vakas) Ano-mies εγκαινιάστηκε σήμερα στον υπόγειο εκθεσιακό χώρο του Wisedog. Ο καλλιτέχνης παρουσίασε μέσα από τα έργα του την εννοιολογική υπόσταση του αισθηματικού κόσμου. Τα έργα μιλούν για τον έρωτα, το πάθος και την αγάπη με εξπρεσιονιστικά στοιχεία όπως δήλωσε ο κ. Βακαλούλης.

Για το έργο του η μουσειολόγος και ιστορικός τέχνης κα Νότα Δασκαλοπούλου ανέφερε ότι “ο καλλιτέχνης μας φέρνει αντιμέτωπους με την άμεση ρευστότητα της γραμμικής του ύλης, απελευθερωμένη από τεμνόμενα στοιχεία και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο στον καθένα μας, μια άλλη διάσταση του εικονιζόμενου υπαρκτού. Σε πολλές περιπτώσεις καταφέρνει να απλοποιήσει μια ολόκληρη ενότητα κάτω από το πρίσμα μιας ρευστότητας του γραμμικού στοιχείου σε συνάρτηση με την αμεσότητα της γνώσης του χρώματος”.

Ο Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas) γεννήθηκε στον Πειραιά και ζει στην Λάρισα όπου εργάζεται. Σπούδασε στο Βέλγιο και στο ΑΠΘ εικαστικές τέχνες και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Ανοικτού Πανεπιστημίου με πολυετή διδακτική εμπειρία σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ομαδικών.

Διαβάστε περισσότερα στο larissapress.gr

Μοιράσου το άρθρο