Εγκαινιάστηκε η έκθεση της Michelle Gerber στο Wisedog

Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη το απόγευμα η έκθεση της εικαστικού Michelle Gerber με τίτλο «Sheltter» στον υπόγειο εκθεσιακό χώρο του Wisedog.

Η νέα έκθεση της Michelle Gerber, ζωγράφου από την Νότια Αφρική που ζει στη Λάρισα, έχει τον τίτλο «Shelter» που σημαίνει καταφύγιο.

Η ζωγράφος εξηγεί ότι ” η έκθεση έχει διπλό νόημα με το καταφύγιο των γυναικών που έχουν κακοποιηθεί και το δεύτερο είναι πιο προσωπικό νόημα όπου βρίσκω εγώ στη ζωγραφική το δικό μυ καταφύγιο”.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν mixed media σχέδια και έργα ζωγραφικής. Σε αυτά περιγράφει το προσωπικό της ταξίδι ως γυναίκα, μητέρα και καλλιτέχνιδα.

Το 50% των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθεί στο κέντρο ”Διοτίμα” στην Αθήνα που δραστηριοποιείται στην πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Η Michelle γεννήθηκε στη Νότια Αφρική και σπούδασε στη σχολή Καλών Τεχνών του Open Windows Art Academy της Πρετόρια. Για αρκετά χρόνια ζωγράφιζε τοιχογραφίες και διατηρούσε καλλιτεχνικό εργαστήριο στα Αμπελάκια της Λάρισας. Έχει διδάξει Τέχνη και Δημιουργικότητα στις τοπικές Λέσχες Πολιτισμού Λάρισας και Κατασκευή κούκλας και Μαριονέτας (2014-2015) στο κουκλοθέατρο Τιριτόμπα. Έχει γράψει και εικονογραφήσει δύο παιδικά βιβλία και προσφερεί καλλιτεχνικά εργαστήρια για άτομα κάθε ηλικίας σε καλοκαιρινά φεστιβάλ. Το 2022-2023 δίδαξε “Εικαστικά” στις παιδικές κατασκηνώσεις της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Ρώμη της Ιταλίας.

Δείτε περισσότερα στο larissapress.gr

Μοιράσου το άρθρο