Εγκαινιάστηκε η Μπιενάλε Σχολών Καλών Τεχνών στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Με κάθε επισημότητα εγκαινιάστηκε η Μπιενάλε των Σχολών Καλών Τεχνών στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, παρουσία αρχών της πόλης και πλήθους κόσμου.

«Είναι μια ύψιστη τιμή για το Μουσείο μας, γιατί πρόκειται για μια ξεχωριστή διοργάνωση, η οποία πάνω από όλα πιστοποιεί ότι η Πινακοθήκη έχει πια εμβέλεια που ξεπερνάει όχι απλά την πόλη, αλλά και τη χώρα ακόμα. Εδώ συγκεντρώνεται το νέο δυναμικό των εικαστικών τεχνών της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

“Η καρδιά του σύγχρονου Πολιτισμού χτυπάει στην Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας”, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης κα ‘Αννυ Ψάρρα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση της για το επίπεδό της.

Στη Μπιενάλε συμμετέχουν συμμετέχουν οι τέσσερις Σχολές, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, η Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα και θα είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη Κατσίγρα, κόρη του ευεργέτη της πόλης Γεώργιου Κατσίγρα, η οποία έφυγε πρόωρα από τη ζωή. …Δείτε περισσότερα στο larissapress.gr

Μοιράσου το άρθρο