Εγκαινιάστηκε στο Διαχρονικό η έκθεση αφιερωμένη στην Άλκη Ζέη

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών το απόγευμα της Κυριακής στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, όπου και πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης με τίτλο: «Ένα παραμύθι για την Άλκη», που αφιερώθηκε στη συγγραφέα Άλκη Ζέη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της.

Την έκθεση – που σχεδίασαν οι δύο επιμελητές, Ίρις Κρητικού και Νίκος Βατόπουλος, ως ένα τρισδιάστατο πρωτότυπο και ενιαίο αφήγημα και με την πολύτιμη συμβολή της οικογένειας της συγγραφέως – διοργανώνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο, με την υποστήριξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κων/νος Κούμας».

Στο περιεχόμενο και το πρωτογενές υλικό της έκθεσης αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Ίριδα Κρητικού, συν-επιμελήτρια της έκθεσης, Ιστορικός της Τέχνης.

Για τη σπουδαία μορφή της Άλκης Ζέη, που σφράγισε έναν ολόκληρο αιώνα, μίλησε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, Σταυρούλα Σδρόλια.

«Εγκαινιάζουμε σήμερα μια έκθεση με ιδιαίτερο συμβολισμό και έργα εμπνευσμένα από τη ζωή και το έργο της Άλκης Ζέη», τόνισε ο Νώντας Παπαγεωργίου, εκ μέρους των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σημειώνεται πως σε μια ευτυχή «συνάντηση» από 3 Μαρτίου επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου η παράσταση Το Καπλάνι της βιτρίνας, σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία – στίχους τραγουδιών της Δήμητρας Λαρεντζάκη, βασισμένη στο αγαπημένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, ενώ η έκθεση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Απριλίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή (εκτός Τρίτης), 8:30 – 15:00.

Δείτε περισσότερα στο larissapress.gr

Μοιράσου το άρθρο