Εικαστική Έκθεση Κατά της Κακοποίησης των Γυναικών: Here Hear Me στο Joist

Μια σκέψη, μια λέξη, μια εικόνα νιώθει το χάδι του αέρα αιώνια. Μιλά, τραγουδά με το θρόισμα Χορεύει στο ρυθμό των ανέμων μα ορθώνεται σταθερό αέναα…

Η γκαλερί σύγχρονης τέχνης BRAGGART παρουσιάζει Εικαστική Εγκατάσταση στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Έντεκα γυναίκες σύγχρονοι εικαστικοί, δημιουργούν η κάθε μια το δικό της φουστάνι. Εμπνέονται από μια γυναικοκτονία ανώνυμη ή επώνυμη, εντάσσοντας το εικαστικό έργο τους επάνω στο φουστάνι/σώμα αυτών των γυναικών που πόνεσαν, έπεσαν θύματα βιασμού, χάθηκαν, ως φόρο τιμής. Ζωγραφική, κολάζ, υφαντική, μικτή τεχνική, οπτικοακουστικά μέσα, κείμενα, επιλέγονται διαφορετικά υλικά από την κάθε εικαστικό και εφαρμόζονται, στα φουστάνια που θα παρουσιάσουν και θα πλαισιώσουν ένα τραπέζι στρωμένο για δείπνο αυτών των γυναικών.

Παράλληλα θα παρουσιαστεί προβολή video και απαγγελία ποιημάτων με μουσική. Αλληλεπιδραστής της Εικαστικής Εγκατάστασης είναι ο τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και ποιητής NOMIK. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 2017 κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο αγγλόφωνο δίσκο του, αφιερωμένο στις γυναίκες με τίτλο «I ain’t gonna be a king», καθώς και την πρώτη του ποιητική συλλογή σε δίγλωσση έκδοση με τίτλο «Της επιστροφής της διαδοχής».

Η Εικαστική Εγκατάσταση HΕRΕ HEAR ME είναι σχόλιο στο έργο “Δείπνο/ The Dinner Party” της Αμερικανίδας φεμινίστριας εικαστικού Judy Chicago (1974/1979), με το οποίο η καλλιτέχνιδα ήθελε να τιμήσει τις γυναίκες.

Συμμετέχουν οι Εικαστικοί: Ζωή Αντύπα

Εβίτα Βουδούρη

Ελένη Γάτσιου

Μαρία Διαμαντίδου

Μαρία Ζησοπούλου

Ιούλιττα Καραμαύρου

Χριστίνα Σαββάκη

Μαρίνα Κουτσοσπύρου

Γεωργία Μανταλιά

Χριστίνα Μπαντέκα

Μαριέλλα Μπιλίτσα

SOLO NOMIK

Συντελεστές Έκθεσης:

Ποίημα: Ελένη Γάτσιου

Γραφιστική Επιμέλεια: Γιάννης Πέτρου / korax

Μοιράσου το άρθρο