Εκδήλωση από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη «Κ. Κούμας» Λάρισας για την Ημέρα της Γυναίκας

Στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κ. Κούμας» αποφάσισε φέτος να οργανώσει εκδήλωση – αφιέρωμα με θέμα:

«Γυναίκα: η διαδρομή προς την πολιτική και κοινωνική χειραφέτηση».

Ζούμε μια ιστορική περίοδο, όπου παρατηρείται επαναπροσδιορισμός των αντιλήψεων σχετικά με τα φύλα και τον κοινωνικό τους ρόλο. Η θέση της γυναίκας, συγκεκριμένα, παρουσιάζεται βελτιωμένη, ωστόσο, υπάρχει αρκετός δρόμος για την πλήρη ισότητα και τον αλληλοσεβασμό των φύλων. Το μικρό ακόμη ποσοστό των γυναικών σε θέσεις εξουσίας- αντίθετα με τις ικανότητές τους, η έμφυλη βία, οι παρενοχλήσεις στον χώρο εργασίας είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν την άποψη αυτή.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη, με ευαισθησία και ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό, και με την αρωγή δύο συγγραφέων και ειδικών επιστημόνων στα θέματα αυτά, σας προσκαλεί στην εκδήλωση και στη δημόσια συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Συγκεκριμένα θα μιλήσουν:

1. Η κα. Τασούλα Βερβενιώτη, Ιστορικός, με θέμα: «Η πορεία προς την κατάκτηση της ψήφου των γυναικών: 1930-1956»

2. Η κα. Διονυσία Τριπολίτου, Κοινωνιολόγος- Σύμβουλος οικογενειακού προγραμματισμού και ανθρώπινου δυναμικού, με θέμα: «Η γυναίκα χτες και σήμερα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης (είσοδος Μ. Χαδέλη),στις 7.00 το απόγευμα.

Συντονίζει ο κ. Χρήστος Μπεχλιβάνος, δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Larissanet.

Την εκδήλωση, επίσης, υποστηρίζει το βιβλιοπωλείο “Prosperus”.

H παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Μοιράσου το άρθρο