Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί  διεθνώς από την UNESCO ως ημέρα βιβλίου. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που έχουν ξεκινήσει από την 1 Απριλίου για να τιμηθεί η ημέρα αυτή, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Διαβάζουμε ό,τι αγαπάμε» και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να γιορτάσουν μαζί της διαβάζοντας κείμενα ποιητικά και πεζά που αγαπούν και τους εκφράζουν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ώρα 7.30 στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Ειρήνη Κολλάτου, φιλόλογος αποσπασμένη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Τα μέλη και οι φίλοι/ες της Βιβλιοθήκης που επιθυμούν να διαβάσουν τα αγαπημένα τους κείμενα θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου , γράφοντας το όνομά τους, την ιδιότητά τους, τον τίτλο του ποιήματος ή του πεζού αποσπάσματος καθώς και το όνομα του συγγραφέα. Τα κείμενα (ποιήματα ή αποσπάσματα πεζά ) θα πρέπει να είναι μικρά και ο χρόνος ανάγνωσης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 4 λεπτά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο δήλωσής τους.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με την κιθάρα του ο Ιωάννης Μαραγγούλης, μουσικός.

Μοιράσου το άρθρο