Εκδήλωση με θέμα “Ανακαλύπτοντας την αρχαία Κραννώνα” στον Δήμο Κιλελέρ

Ο Δήμος Κιλελέρ και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 30/8 και ώρα 9.00μ.μ., στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κραννώνα, με ομιλία του Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Δημήτρη Μποσνάκη με θέμα «Ανακαλύπτοντας την αρχαία Κραννώνα».

Ο κ. Δ. Μποσνάκης είναι επικεφαλής της ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης η οποία σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας υλοποιούν τα τελευταία πέντε χρόνια κοινό ερευνητικό πρόγραμμα στον αρχαιολογικό χώρο Κραννώνας με σκοπό την ανασκαφική έρευνα, μελέτη και ανάδειξη της σημαντικής αυτής αρχαίας θεσσαλικής πόλης.

Η ομιλία του κ. Μποσνάκη θα επικεντρωθεί στη σύνθεση των παλαιότερων και πρόσφατων ευρημάτων από την περιοχή και στην παρουσίαση των προοπτικών που ανοίγονται από την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος για την αναβάθμιση και τη διασύνδεσή της με το υπόλοιπο πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου Κιλελέρ.

Της ομιλίας θα προηγηθεί ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Κραννώνας με σημείο συγκέντρωσης το Δημοτικό Σχολείο Κραννώνα και ώρα 7.00μ.μ. Την εκδήλωση, υπό το φως της πανσελήνου, θα κλείσει μουσικό σχήμα με έντεχνα τραγούδια.

Μοιράσου το άρθρο