Εκδήλωση με θέμα “Για ένα σύγχρονο Μουσείο Ιπποκράτη” την Τρίτη στον Μύλο του Παππά

Η εκδήλωση «Για ένα σύγχρονο Μουσείο Ιπποκράτη» θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, 8 μμ. Στον Μύλο του Παππά (αμφιθέατρο 2ου ορόφου, κεντρικό κτήριο, Γεωργιάδου 53, Λάρισα)

Διοργανωτές είναι οι: Σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Ομιλητές

ΆσπαΓοσποδίνη «Η συμβολή σύγχρονων μουσείων, έργων υψηλής αρχιτεκτονικής, στην ανάπτυξη ευρωπαϊκών πόλεων»

Η ΆσπαΓοσποδίνη είναι Καθηγήτρια Πολεοδομίας και Αστικού Σχεδιασμού του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου “Μορφολογίας και Σχεδιασμού Αστικού Χώρου” και Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Αστικές Αναπλάσεις, Αστική Ανάπτυξη και Αγορά Ακινήτων”.

Νίκος Σαμαράς «Ένα Νέο Μουσείο της Ιπποκρατικής Ιδέας για τη Λάρισα»

Ο Νίκος Σαμαράς είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Πολυτεχνείου, Λέκτορας στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με γνωστικό αντικείμενο “Ανάπλαση και Αναβίωση Ιστορικών Κέντρων”.

Μαρτίνα Λεβέντη «Ανάδειξη του μνημείου του Ιπποκράτη στη Λάρισα και δημιουργία Μουσείου», παρουσίαση διπλωματικής εργασίας.

Η Μαρτίνα Λεβέντη είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός.

Στην αρχή της εκδήλωσης θα απευθύνει χαιρετισμό ο αντιδήμαρχοςΕπιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργωντου Δήμου Λαρισαίωνκ. Γεώργιος Σούλτης.

Την εκδήλωση συντονίζειο κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας, πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα».

Κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις.

Μοιράσου το άρθρο